Afbeelding
column

Moe

Column 171 keer gelezen

Soms ben ik moe, niet uit te leggen hoe erg. Moe tot in mijn botten, zo moe dat het pijn doet. Dan ben ik niet vooruit te slepen. Zal de leeftijd zijn misschien? Hoewel ik zat anderen zie rennen langs polderwegen, op de fiets voorbij zie scheuren en die zijn soms nog ouder. Kan ook een gevolg zijn van een covit infectie afgelopen jaar. Wij zijn in februari al behoorlijk ziek geweest. Mijn vrouw helemaal, die hoestte de longen uit haar lijf, had koorts, moe, rillerig. En ook zij is nog steeds erg moe. Maar in februari was er (officieel) nog geen corona in Nederland, wisten wij veel?

Het was al in Italië, daar stak het heftig de kop op. Wij zijn nog met zoon en zijn gezin, net na carnaval, naar een vakantiepark geweest in Weert. Vlak bij Budel waar we ook boodschappen gedaan hebben. Ja daar waar het even later zo erg was! Zijn er wezen eten in een overvol restaurant, stoelen klem tegen elkaar aan. Maar er was toen nog geen corona! Onderweg wel tientallen Italiaanse vrachtauto’s gezien. Maar er was nog geen corona, of is een en een twee?
Minister Bruins, de voorganger van Hugo de Jonge, zei toen nog “geen zorgen mensen, corona komt niet zo snel”. Lijkt op de uitspraak van een collega van hem vlak voordat de 2e wereld oorlog uitbrak, “ga maar slapen mensen de regering waakt over u” Flauw natuurlijk om deze uitspraken naast elkaar te leggen maar wel iets om over na te denken.

Nu weer dat gedoe over die avondklok, natuurlijk is dat niet prettig. Maar hou op met dat gezeur. Beter nu dan midden in de zomer! Toch wel een fout van de regering nu blijkt dat het wettelijk niet goed geregeld was. Is er soms nog meer niet goed geregeld? Wordt er nog meer achtergehouden? Ik weet het niet en commentaar geven is makkelijk. En eerlijk, het zou mijn baan niet zijn, je doet het toch nooit goed. Maar ik wordt wel moe van alles, van het gezeur, van de uitzichtloze situatie, van alle specialisten op tv. Van de eindeloze reeks persco’s, van Mark en Hugo.

Ik ben het gewoon zat, ik ben moe.

Fred Lorsheijd

Uit de krant

Uit de krant