Het voormalige raadhuis is een monument uit 1957.
Het voormalige raadhuis is een monument uit 1957. Foto: M. de Haas

Bezoek het oude gemeentehuis in Spijkenisse

Algemeen 2.861 keer gelezen

Het voormalige gemeentehuis aan het Koningin Julianaplein 1 in Spijkenisse is een gemeentelijk monument dat dateert uit 1957. Het gebouw is ontworpen door M.C.A. Meischke in de stijl van de Delftse school. Het torentje werd gemaakt door de plaatselijke smid Koos Engelen.

Het is een van de trouwlocaties in Nissewaard en biedt tegenwoordig onderdak aan het project Nieuwe Buren (Ideeën Fabriek Nissewaard, Jan Brons fotografie , BeYourSelf Jongerenwerk)

Tijdens open monumentendag op zaterdag 9 september is tussen 13.00 en 17.00 uur de trouwzaal te bezichtigen en bestaat de mogelijkheid voor een leuke fotoshoot door fotograaf Jan Brons. Hij maakt per sessie drie mooie foto’s voor slecht € 25,00. Kom je in je trouwkleding dan heb je een streepje voor. Tevens is in het pand ander werk van Jan Brons te bezichtigen.

De Ideeën Fabriek Nissewaard vertelt het verhaal rond de bouw van het gemeentehuis, de annexatie van de Welplaat en de opkomst van de Industrie.
Rust uit in de tuin van het Oude Gemeentehuis en bestel een kop koffie of iets fris.

Extra expositie in gemaal
In het gemaal De Leeuw van Putten aan het Noordeinde 93 is tussen 10.00 en 17.00 uur een kleine expositie te bekijken mewerk van Ideeën Fabriek Nissewaard en Jan Brons fotografie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant