Afbeelding
Foto: Ricardo Kleinjan

Nissewaard got Talent

Algemeen 971 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een talent van iemand uit Nissewaard. Hiermee willen we onbekende, bekende, mooie, lieve en bijzondere talenten in de spotlights zetten. Hierdoor ontdekt u als lezer hoe talentvol Nissewaard eigenlijk is. Deze week delen de leden van Popkoor in Between hun talent voor zingen. 

Popkoor In Between uit Spijkenisse is een enthousiast gemengd popkoor en is opgericht in 2011. In eerste instantie als subkoor van Gemengd koor Spijkenisse en sinds 1 september 2020 als zelfstandig koor doorgegaan onder de naam In Between. Dit moment van zelfstandigheid was een hoogtepunt voor dit popkoor. Hierdoor kon het koor een eigen karakter en repertoire gaan ontwikkelen. Het koor kent een breed repertoire aan liederen. Zo bestaat het repertoire uit de meest uiteenlopende muziek uit diverse jaren. Van Robbie Williams tot de mama’s & the papa’s. Alle koorleden zingen meerstemmig van bladmuziek.

Momenteel bestaat dit popkoor uit achttien leden. Tijdens de coronatijd is het koor wat leden verloren. Maar inmiddels zijn ze weer op de goede weg om het koor uit te breiden door middel van workshops en open repetitieavonden. Dit alles onder de professionele begeleiding van dirigent en pianist Ardjoena Soerjadi. Ardjoena die zelf uit een muzikale familie komt, begeleidt het koor als dirigent op de piano al sinds de oprichting in 2011. Trots zijn ze op hun dirigent die al de stemmen van de koorleden tot een harmonisch geheel weet te brengen. Het succes is terug te vinden in de onderlinge saamhorigheid en de inzet van de leden. Zo zeggen de koorleden zelf.

Dit enthousiaste popkoor zou graag nog enige uitbreiding van de leden willen hebben. Maar evengoed een uitbreiding van het aantal optredens. Ze staan open voor optredens op uitnodiging zoals op bijvoorbeeld festivals. Daarnaast wil dit popkoor in de toekomst graag eigen concerten gaan verzorgen. Momenteel zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstuitvoering in december, de voorbereidingen voor de workshops in 2023, de voor- en najaar festivals in 2023 die op de agenda staan en het 12,5-jarig jubileum dat in 2024 op het programma staat.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen bij een repetitie. Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd in het Centrum van de Kunsten in Spijkenisse. Maandag 26 september is een open repetitie avond van 19.30 tot 21.15 uur. Indien men lid wil worden, wordt er een stemtest afgenomen en zal worden bekeken of de stem bij dit koor past.

Nieuwsgierig geworden naar dit ambitieuze en enthousiaste popkoor? Kijk dan op www.popkoorinbetween.nl voor meer informatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant