Nathalie en Margaret kregen de eer om het lint door te knippen.
Nathalie en Margaret kregen de eer om het lint door te knippen. Foto: Lindy Vaandrager

Officiële opening 60+ café Abbenbroek

Algemeen 794 keer gelezen

Abbenbroek - Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Samen met organisatoren Nathalie van den Berg en Margaret Gunsch opende wethouden Martijn Hamerslag het 60+ café in Abbenbroek.

Tijdens de pandemie was in Abbenbroek het gemis van samenkomen erg groot. Vooral onder de 60+ers was het gemis van een sociale samenkomst groot. Nathalie van den Berg en Margaret Gunsch kwamen zo op het idee om het 60+ café te starten, waar 60+ers samen kunnen komen voor een kopje koffie en met elkaar een spelletje kunnen spelen. En dat idee bleek veel belangstelling te wekken.

Wethouder Martijn Hamerslag had de eer om het café officieel te openen maar gaf de eer van het doorknippen van het lint over aan de twee initiatiefnemers achter het café. ‘Ik ben heel trots op deze twee voor het verwezenlijken van dit prachtige initiatief’,  zo zei de wethouder over Nathalie en Margaret, die na het ontvangen van een applausje samen het lint doorknipten. Vervolgens mocht iedereen naar binnen voor een kopje koffie. Al snel werden de kaartspellen tevoorschijn getoverd en kon het eerste potje klaverjassen beginnen.

Elke woensdag om half 2 is het 60+ café geopend voor gezelligheid en plezier, in dorpshuis Abbenbroek aan het Kerkplein 7.

Afbeelding
V.l.n.r. wethouder Martijn Hamerslag organisatoren: Margaret Gunsch en Nathalie van den Berg en vrijwilligers: Loes Burgers en Dineke Bogaerts.

Uit de krant

Uit de krant