In deze mobiele escape experience leerden de leerlingen uit de bovenbouw hoe het internet werkt en wat glasvezel precies is
In deze mobiele escape experience leerden de leerlingen uit de bovenbouw hoe het internet werkt en wat glasvezel precies is Foto: Foto-OK.nl

Glasvezel bus op bezoek bij CBS De Duif in Spijkenisse

Algemeen 245 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week kreeg Basisschool CBS De Duif bezoek van de Glasvezelbus. Doel is om op een speelse manier hun kennis te verbeteren op het gebied van techniek en wetenschap. 

De Glasvezelbus is een initiatief van KPN Netwerk en rijdt van april tot juli 2022, door heel Nederland. Een mobiel educatief project welke is toegespitst op leerlingen van de basisschool. De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van basisschool de Duif konden middels de escape experience zelf ervaren hoe internet werkt. Ze leerden hoeveel werk er achter de schermen wordt verricht om het internet aan de praat te houden. KPN Netwerk bouwde de escape experience in twee bussen die een toer maken langs basisscholen in Nederland. Zo werd de leerlingen onder andere gevraagd om codes te kraken, kabels te trekken en puzzels op te lossen om het internet te repareren. 

Momenteel wordt het huidige kopernetwerk in Nederland vervangen door een glasvezelnetwerk. KPN Netwerk investeert daarom in een glasvezelnetwerk dat zij kosteloos door heel Nederland aanleggen. Het gaat daarbij om een open netwerk. Dat betekent dat verschillende providers hun diensten kunnen aanbieden op het netwerk. Vrijwel iedereen heeft toegang tot het internet en elke dag verbruiken we meer gigabytes. Een digitale samenleving wordt steeds belangrijker om goed verbonden te blijven. 

Het was een bijzondere interactieve ervaring voor deze leerlingen van Basisschool de Duif!

Uit de krant