Afbeelding
Foto: Gissella Arends

Leerlingen Markenburg pakken voedselpakketten in

Algemeen 420 keer gelezen

Geervliet - Er is hard gewerkt door de leerlingen uit groep 8 van OBS Markenburg in Geervliet. Afgelopen Vrijdag hebben de leerlingen maar liefst 70 voedselpakketten samengesteld voor de minderbedeelde gezinnen met kinderen binnen Nissewaard en Hoogvliet. De pakketten worden deze maand uitgeleverd. 

Initiatiefneemster Willemijn Kluiver is samen met haar groep 8 op zoek gegaan naar sponsoren om de actie te steunen. Daarbij vindt Willemijn het belangrijk dat de kinderen beseffen dat er ook in Nederland armoede bestaat, soms dichterbij dan men denkt! 

De leerlingen hebben hard gewerkt aan het werven van sponsoren, inwisselen van lege flessen, verzamelen van kortingskaarten en uiteraard het inpakken van de pakketten. Dankzij de gulle bijdrage van alle mensen en bedrijven, waaronder Plus Meeuw Spijkenisse, AH Heenvliet, Etos Heenvliet, FNV Lokaal Rotterdam, aardappelen, spruiten en uien van lokale boeren, diverse lokale ondernemers en persoonlijke bijdragen van mensen zijn het prachtige pakketten geworden. Debby’s Fashion uit Schiedam doneerde nog eens 70 extra pakketten gericht op moeders en kinderen. 

Willemijn wil namens haarzelf en alle leerlingen van haar groep, alle sponsoren groot en klein bedanken! Zonder hen was dit onmogelijk geweest!

Uit de krant

Uit de krant