Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Twee fijne juffen met pensioen

Algemeen 1.847 keer gelezen

Abbenbroek - Na respectievelijk 43 jaar en 40 jaar gewerkt te hebben op OBS De Vliegerdt namen juffen Anita den Boer en Astrid Jansen vandaag afscheid. Dat deden ze met een ochtend vol feestelijke activiteiten. 

In een toespraak vertelde schooldirecteur Ger Heijden dat hij in de afgelopen weken mooie verhalen heeft gehoord en die deelde hij met de aanwezigen.

Anita den Boer: altijd aanwezig en altijd vrolijk
‘Dik 43 jaar geleden solliciteerde Anita op een functie hier op school. Ze wist dat een vriendin van haar ook in de race was voor dezelfde functie. Ofwel het was belangrijk om op te vallen. Ik hoorde iets over hoge hakken en make-up en de burgemeester die met ambtsketting om achter in de klas de proefles bijwoonde. En wat denk je? Ze werd aangenomen natuurlijk. Bij de functie hoorde niet alleen een salaris. Er hoorde in die tijd ook een woning bij aan de Taludstraat 10. Inmiddels zijn de jaren voorbij gevlogen. Al die jaren is Anita hét gezicht van De Vliegerdt, onze vaste waarde en altijd aanwezig en altijd vrolijk.’

Astrid Jansen: staat altijd voor iedereen klaar
Ook over Astrid zijn er prachtige verhalen te vertellen. Ger: ‘Vraag collega’s over Astrid en dan hebben ze het over haar grote inzet en bereidheid om schoolplannen te maken en alle kinderen zo goed mogelijk onderwijs te geven. En dat ze super collegiaal is, want ze staat altijd voor iedereen klaar. Ook buiten haar werkuren om. Waar anderen genieten van hun weekend, maakt zij zondagmorgen een wandeling naar school om alvast met haar duo voor te bereiden voor de komende periode.’

Eén ding wordt deze ochtend duidelijk: de juffen hebben altijd gewerkt met een groot hart voor de kinderen en collega’s. Wat zullen ze dat gaan missen! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant