Alex Dikhoff van Neele-Vat (Maasvlakte); Paul Slier van Galilei Onderwijsgroep (diverse middelbare schoollocaties op Voorne-Putten) en Jeroen de Bont van Dizzco (Waalhaven).
Alex Dikhoff van Neele-Vat (Maasvlakte); Paul Slier van Galilei Onderwijsgroep (diverse middelbare schoollocaties op Voorne-Putten) en Jeroen de Bont van Dizzco (Waalhaven). Foto: Verkeersonderneming

Speedpedelec Challenge Voorne-Putten en de Rotterdamse haven gestart!

Algemeen 498 keer gelezen

Maasvlakte - Op dinsdag 15 juni vond de feestelijke start van de zogenoemde speedpedelec challenge plaats. Alex Dikhoff van Neele-Vat (Maasvlakte), Paul Slier van Galilei Onderwijsgroep en Jeroen de Bont van Dizzco (Waalhaven) bijten het spits af en gaan twee weken lang zoveel mogelijk met de speedpedelec overal naartoe. Het doel van de challenge is meer mensen enthousiast te krijgen voor deze snelle fiets en de auto vaker te laten staan. 

De challenge is een initiatief van de gemeenten op Voorne-Putten, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming. 

Feestelijke start
Dinsdag 15 juni vond op truckparking Maasvlakte Plaza de feestelijke uitgifte plaats van de zogenaamde Speedpedelec Challenge. Bestuurders en werkgevers krijgen tijdens deze Challenge twee weken lang gratis een speedpedelec, om te testen voor hun dagelijkse woon-werk verkeer.

Deze speedpedelec uitprobeeractie heeft als doel om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze nieuwe vorm van vervoer, die past in een duurzamere samenleving. De zomer is hét moment om de auto om te ruilen voor de fiets! En de speedpedelec is juist een prachtig vervoermiddel in de Rotterdams haven en op Voorne Putten, want hier vind je de ruimte om stevig door te trappen.

Ook een speedpedelec proberen?
Ook enthousiast geworden over het gebruik van een speedpedelec of e-bike voor uw werknemers? We kunnen bedrijven een gratis uitprobeerpool met e-bikes & speedpedelecs voor woon-werkverkeer aanbieden. Meer uitleg en contact kunt u verkrijgen via de mobiliteitsmakelaars

Samenwerkingspartners op het gebied van mobiliteit zijn: De Verkeersonderneming, Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Rijkswaterstaat en de vier gemeenten op Voorne-Putten. Zij stimuleren onder andere fietsgebruik in de Rotterdamse haven en op Voorne-Putten op diverse manieren. Denk naast deze Speedpedelec Challenge ook aan uitprobeerpools bij bedrijven, acties voor inwoners van de gemeenten, bedrijfsadvisering van het mobiliteitsbeleid, fiscaliteiten, bedrijfsvervoer en thuiswerkadvisering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant