Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Ondernemers en eigenaren winkelhart Spijkenisse kiezen vol overtuiging voor verlenging BIZ

Algemeen 1.036 keer gelezen

Spijkenisse - De ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad van Spijkenisse blijven intensief samenwerken in de BIZ Stadcentrum Spijkenisse. Met een opkomst van 72% is ruim voldaan aan de minimale drempel van 50%. Vijf jaar geleden was er nog een opkomst van 66,2%. Van de stemmers heeft 75,2% voor verlenging van de BIZ gestemd (66,6% is vereist). Vijf jaar geleden was dat 71,3%. Daarmee is er voor de komende vijf jaar een BIZ Stadscentrum. Goed nieuws en extra bijzonder dat er zo’n groot draagvlak is, juist gezien de onzekere tijden voor ondernemers.

BIZ staat voor Bedrijveninvesteringszone. Dit is een afgebakend gebied, in het centrum van Spijkenisse. Met de BIZ investeren ondernemers en vastgoedeigenaren samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van Stichting BIZ Stadscentrum Spijkenisse. Met het realiseren van een BIZ streeft de stichting ernaar om samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente te werken aan projecten die de vitaliteit en gastvrijheid van het centrum versterken maar ook een toekomstbestendige visie hanteren. Spijkenisse heeft hiermee voor de tweede periode op rij een BIZ voor het winkelcentrum.

Gezamenlijk belang
Dennis Houkes, centrummanager van de BIZ: ‘Ik ben ontzettend trots en blij met deze uitslag die we in samenwerking met accountmanager Stadscentrum van de gemeente, Iddo Ketel, hebben behaald. Wij hebben als BIZ veel tijd gestoken in het vertegenwoordigen van de belangen van onze ondernemers en (vastgoed-)eigenaren. Alleen door samen te werken en te investeren realiseren wij een vitaal en gastvrij winkelcentrum. Uiteindelijk profiteert niet alleen de participant maar ook onze bezoeker daarvan’.

Wethouder Léon Soeterboek feliciteert namens de gemeente de Stichting BIZ met deze positieve uitslag en is blij dat de stichting ook de komende vijf jaar de belangen van de eigenaren en ondernemers in het stadscentrum zal behartigen. ‘Zeker gezien de lastige periode voor de ondernemers in deze corona-crisis zijn complimenten voor de positieve uitslag zeker op z’n plaats’. De wethouder ziet dan ook uit naar verdere samenwerking de komende tijd.

Resultaten
Door inzet van de BIZ zijn er mooie resultaten geboekt. Het aanstellen van een centrummanager is daarvan een goed voorbeeld. Maar ook de organisatie van diverse activiteiten en acties voor bezoekers en ondernemers, zoals livemuziek op straat, sfeerverlichting de jaarlijkse braderieën, en natuurlijk de aanpak van de leegstand. Want zelfs in coronatijd openden meer dan 25 winkeliers hun deuren of verhuisden naar een mooiere locatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant