Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Erepenningen Oranjebond voor leden Oranjevereniging Zuidland

Algemeen 902 keer gelezen

Zuidland - Met het oog op Koningsdag wordt Zuidland normaal gesproken versierd met lampjes. Vanwege de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om lampjes op te hangen, dus is er gekozen voor vlaggetjes.

Een van de leden van de Oranjevereniging Zuidland, die zich al jaren inzet voor het versieren van het dorp is Wim Moree. Hij is al sinds 1995 lid van de vereniging. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij vorig jaar al in het zonnetje zou worden gezet, maar door corona werd dat verzet.

Tijdens het versieren van het dorp werd Wim, die bij voorkeur op de achtergrond actief is, vanavond verrast met een erepenning met oorkonde en draagspel voor zijn verdienste voor de Oranjevereniging Zuidland. Voor zijn vrouw Gerda was er een bloemetjes vanwege haar hulp bij de bingo op Koningsdag en het jurylidmaatschap bij de kindermarkt.

Bestuurslid Frank de Buck van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen was echter niet alleen voor deze onderscheiding naar Zuidland gekomen. Ook Adriaan van der Pols, inmiddels meer dan 40 jaar actief bij de Oranjevereniging, ontving een erepenning.

De Oranjevereniging Zuidland organiseert ieder jaar een leuk dagvullend programma op Koningsdag. Hoewel dit jaar veel niet mogelijk is, gaat Koningsdag niet ongemerkt voorbij aan Zuidland. Kijk voor meer informatie volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant