Leerlingen van De Rank nemen de leskist in ontvangst.
Leerlingen van De Rank nemen de leskist in ontvangst. Foto: Foto-OK.nl

Lef-kist voor basisschool De Rank

Algemeen 1.127 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Struijk overhandigde vanmorgen de Lef- kist aan basisschool De Rank, locatie Oranjelaan in Spijkenisse. 

Twee kinderen van deze school, mochten uit handen van de wethouder het lesmateriaal over diversiteit in onze samenleving, in ontvangst nemen.

Lef-Kist
Dit is de eerste Lef- kist met lesmateriaal dat binnen de gemeente Nissewaard wordt overhandigd aan een basisschool. Alle basisscholen binnen Nissewaard zullen de komende periode een Lef-kist gaan ontvangen. In de regio Rotterdam zijn reeds 31 basisscholen met veel enthousiasme met de bijzondere kist aan de slag gegaan.

Diversiteit
De kist is een initiatief van Carolien Kruijs en Sandy Kardolus, beiden trotse oprichters van Schiedams LEF. Beiden dames komen uit het onderwijs en hebben hun verlangen om meer diepgang in de lesstof aan te brengen betreft diversiteit en respect, waar gemaakt. Het pakket bestaat uit een variatie aan lesmateriaal over het thema (seksuele) diversiteit in de samenleving. Het bevat leesboeken en prentenboeken, die het onderwerp diversiteit op een luchtige wijze bespreekbaar maakt voor alle groepen van de basisschool. De lessen gaan over diversiteit, liefde, vriendschap en over het lef hebben om jezelf te zijn en voor een ander op te komen.

Kerndoel
Uiteraard is het lesmateriaal volgens kerndoel/SLO-doel 38 afgestemd en getoetst door de firma Movisie of het aan alle inhoudelijke competenties voldoet om het op de basisscholen uit te kunnen zetten. De intern begeleiders van de basisscholen zullen hierin volledig verder worden begeleid in een aantal workshops, door deze bevlogen krachten achter het initiatief. `Diversiteit in de breedste zin van het woord’, onderstrepen Carolien en Sandy nog maar eens. Meer weten over hun missies? Bekijk dan de website www.schiedamslef.nl

Regenboog gemeente
De gemeente Nissewaard is sinds 2020 een regenbooggemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inzet voor alle soorten van diversiteit, zoals seksuele- en genderdiversiteit. ‘We zijn dus veel meer dan alleen de vlag van diversiteit of het welbekende kleurige zebrapad. Vooral op basisscholen willen we als gemeente nu een signaal afgeven en de volgende stap zal het Voortgezet onderwijs betreffen’, zo legt wethouder Struijk uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant