Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
Koop Lokaal

Het Afscheidshuis - Alle faciliteiten voor uw uitvaart

Algemeen 1.419 keer gelezen

Spijkenisse - Tweeënhalf jaar geleden besloten Linda en Ron van der Boom hun dienstenpakket aan de uitvaartondernemers uit te breiden met een afscheidshuis. Ze bieden uitvaartondernemers nu alle faciliteiten aan die nodig zijn om een uitvaart in goede banen te leiden.

Tijdens zijn werk in de uitvaartbranche merkte Ron dat er steeds meer behoefte kwam aan intieme rouwdiensten, zeker als er sprake was van een kleine familie. Omdat die diensten niet mogelijk zijn in hun eigen rouwcentrum, besloot het echtpaar tot het realiseren van Het Afscheidshuis. De voormalige wachtruimte van begraafplaats De Ommering is verbouwd tot een sfeervolle ruimte, waar in een huiselijke sfeer kleine rouwdiensten voor normaal gesproken ca. 50 personen gehouden kunnen worden. Vanwege de coronamaatregelen mogen er nu maar 30 personen aanwezig zijn.

De binnenzijde van Het Afscheidshuis is in zachte tinten uitgevoerd, waardoor de huiselijke sfeer benadrukt wordt. Door de grote ramen heeft u zicht naar buiten. De aula beschikt over een geluidsinstallatie van zeer goede kwaliteit en een mogelijkheid tot videopresentatie. Indien gewenst kan de uitvaart ook opgenomen worden. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom corona merkt Ron dat er veel vraag is naar het volgen van een uitvaart via een livestream en uiteraard biedt hij ook die mogelijkheid van afscheid nemen aan.


Foto: Het Afscheidshuis

In het Afscheidshuis bestaat ook de mogelijkheid tot een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. ‘We hebben de catering uitgebreid, waardoor we nu ook broodjes en bijvoorbeeld bitterballen of andere snacks kunnen serveren.’ Zo kunt u het afscheid aan laten sluiten bij de manier waarop de overledene zijn leven leidde.

Steeds meer mensen weten Het Afscheidshuis te vinden en laten hun uitvaartondernemer weten dat ze daar de plechtigheid willen laten plaatsvinden. Vanuit Het Afscheidshuis kunt u desgewenst de kist met de overledene volgen tot de brug richting het crematorium.

Het Afscheidshuis staat open voor alle uitvaartondernemers, maar u kunt ook zelf contact opnemen.

Het Afscheidshuis
Oprelseweg 1
3202 LD Spijkenisse
0181-728111

www.deommering.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant