Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Justdoshit-campagne: maak afvalbakken met geluid

Algemeen 496 keer gelezen

Spijkenisse - In het kader van de justdoshit-campagne om jongeren bewust te maken van het zwerfvuil probleem, heeft Nissewaarder Harold Joëls, die met PloggingNu bewustwording van zwerfafval wil stimuleren, een project gestart in de Havo 2 groepen van het Penta Collega CSG Scala Rietvelden.

Afgelopen vrijdag waren in de aula de presentaties van het project. In de jury zat de initiatiefnemer, samen met docent Arjan Moree en wethouder Wouter Struijk. De leerlingen moesten in groepjes een marketingplan ontwerpen.

Door de coronacrisis kwam er een extra uitdaging bij, want ze moesten thuis en digitaal aan de opdracht werken. Daar kwamen in totaal 13 presentaties uit, die geheel verschillend waren. Uiteindelijk wonnen de projecten, waarbij het inzamelen van zwerfvuil op originele wijze werd opgelost.

De eerste oplossing is door een basketbalnet te combineren met een gat in de grond, waardoor het vuil ondergronds verzameld wordt. De tweede oplossing is gebaseerd op Holle Bolle Gijs uit de Efteling. Door de huidige techniek kunnen de afvalbakken, na het inwerpen van afval, hardop steeds een ander bedankje zeggen. Door regelmatige updates wordt het steeds leuker om afval in de bak te doen. De prijswinnaars kregen een goed gevulde High Five tas met prijzen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant