Het eerste begin is er.
Het eerste begin is er. Foto: M. de Haas

Stichting4Care zoekt fondsen om droom waar te kunnen maken

Algemeen 698 keer gelezen

Hekelingen - Vandaag zou de uitreiking plaatsvinden van de cheques in de ING Actie 'Help Nederland vooruit.' Ook de Stichting4Care was bij deze actie genomineerd.

Vanwege de corona crisis werd de gezamenlijke uitreiking afgelast. In plaats daarvan bracht een koerier de cheques persoonlijk naar de genomineerden. Bonzende harten bij het bestuur van Stichting4Care en de initiatiefnemers Ingrid Kroep-Peeters en haar man Frans Peeters. Ingrid's zoon Mitchell Plat had de eer om de envelop open te maken. De stichting krijgt maar liefst een bedrag van 10.000 euro.

Het bedrag is bestemd voor de realisering van de Volharding, een woon-zorgvoorziening voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ingrid en Frans hebben de woning op de Dorpsstraat in Hekelingen gekocht vanwege de grote schuur die er bij hoort. 'Voor ons tweeën is de woning te groot', geeft Ingrid aan, 'maar de schuur maakt het mogelijk om een aantal zit/slaapstudio's te realiseren en twee (rolstoel)appartementen. Zo kan mijn zoon Mitchell een levensloopbestendige woning betrekken.' Mitchell heeft Cerebrale Parese en is gekluisterd aan een rolstoel. Door op kleinschalige wijze zorg te verlenen aan een kleine groep mensen, is het voor hen mogelijk om zelfstandig te wonen en dat wonen te combineren met de dagbesteding die men ook bij de Volharding gaat leveren of de baan die sommige aspirant-bewoners al hebben.

'We streven naar een groep bewoners tussen de 18 en 38 jaar, die samen oud kunnen worden in dit pand', legt Ingrid uit. 'De mensen die belangstelling hebben voor het project, hebben inmiddels al kennis gemaakt en ze hebben er allemaal zin in. Door de verschillende beperkingen is het echt 'met elkaar, voor elkaar'. Mijn zoon kan door zijn rolstoelafhankelijkheid geen dingen van de grond afpakken, maar kan voor degene die hem daarbij helpt misschien wel andere zaken doen. Zo helpen ze elkaar, waardoor ze zich ook waardevol voelen.'

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de doelgroep een plek te bieden waar ze zich veilig kan voelen. Daar is echter wel een behoorlijk bedrag voor nodig. Frans: 'Denk daarbij niet alleen aan de gewone kosten van een verbouwing. Er komen allerlei extra's bij zoals deurdrangers die op afstand te bedienen zijn, want de mensen met een rolstoel moeten wel overal kunnen komen.' Uiteraard heeft Frans als brandweerman ook oog voor de brandveiligheid. Voor het realiseren van het bouwplan, dat ontworpen is door Ziggurat uit Heenvliet, is 30% eigen geld nodig. Geld dat de initiatiefnemers en de toekomstige bewoners niet hebben. 'Je hebt het over ruim drie ton.' Om die reden is niet alleen de stichting opgericht, die een ANBI status heeft, maar worden er ook allerlei acties ondernomen en is crowdfunding gestart. Wilt u meer weten of meehelpen om de droom van de stichting te verwezenlijken, kijk dan op https://stichting4care.nl/

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant