Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Groen schoolplein De Vogelenzang geopend

Actueel 1.593 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouders Jan Willem Mijnans en Wouter Struijk openden vanmorgen het vernieuwde schoolplein van basisschool De Vogelenzang (locatie Vriesland) aan het Pampasgras.

Een deel van het schoolplein werd vergroend. Verwilderde struiken maakten plaats voor boomstammen waar in en over geklommen en geklauterd kan worden, tegels werden vervangen door houtsnippers en door een deel van het hek werden wilgentakken gevlochten. Ook werden vogelhuisjes en insectenhotels opgehangen en fruitbomen, vlinderstruiken en ander voor insecten aantrekkelijk groen geplant. Verder is er een speelkist samengesteld met daarin spullen die bij het ontdekken van de natuur van pas kunnen komen, zoals een verrekijker, loep, het 50-dingen boekje en andere informatie. Kinderen kunnen op deze manier spelenderwijs dingen over de natuur leren en ontdekken, maar kunnen ook gewoon lekker spelen en vies worden, is de insteek en het doel van de vergroening. 

Bij de opening van het groene schoolplein werd wethouder Mijnans geassisteerd door twee van de jongste leerlingen van De Vogelenzang. Vervolgens werd een bijenlied gezongen en gedanst door enkele meiden uit groep zeven, waarna het nieuwe schoolplein eindelijk door de eerste leerlingen mocht worden uitgeprobeerd. Volgende week wordt ook op de locatie Zuid (J. Wagenaarstraat) van De Vogelenzang het vernieuwde Groene Schoolplein geopend.

De metamorfose van een 'grijs' naar een 'groen' schoolplein bij De Vogelenzang en tal van andere scholen in Nissewaard, vindt plaats in het kader van het project Vergroening Schoolpleinen waarvoor in september vorig jaar de aftrap werd gegeven. Directeur Kosten van Het Baken droeg het idee aan bij de gemeente Nissewaard, waarna de project werd opgezet en andere scholen konden aanhaken. Nissewaard draagt 50.000 euro bij aan de uitvoering en aanleg van de schoolplein vergroening. Vanuit de provincie Zuid-Holland (fonds Groen doet goed) wordt eenzelfde bedrag in het project geïnvesteerd.

Deelnemende scholen zijn De Akkers, Marimba, Mgr. Bekkersschool, Piramide, Vuurvogel, Vogelenzang, Geelinckschool, Toermalijn en Het Baken. De scholen hebben zelf invulling gegeven aan de vergroening van hun schoolpleinen. Allereerst zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een totaal ontwerp voor een op natuurlijk spelen gericht plein. Leerlingen, ouders, directeuren en andere bij de scholen betrokkenen, zijn bij andere scholen en projecten buiten Nissewaard gaan kijken om ideeën en inspiratie op te doen. De scholen moesten zelf op zoek naar bedrijven en ouders die meehelpen bij de uitvoering. Onderling hebben de deelnemende scholen werkgroepen opgezet waarin de taken zoals pr, financiën en dergelijken gedeeld worden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant