Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Minister erkent fout in constructie Botlekbrug

Actueel 2.482 keer gelezen

Het Rijk zal miljoenen extra moeten pompen in de versterking van de Botlekbrug, zo valt te lezen op de website van Cobouw.

Minister Cora van Nieuwenhuizen erkent ruim drie maanden na de primeur in Cobouw dat de constructie van de hefbrug niet sterk genoeg is om het spoor te dragen. Bouwcombinatie A-Lanes moet de meerkosten voor de constructiefout betalen, maar draait niet op voor de kosten van de vertraging van minimaal een jaar. 

'De werkzaamheden die in het Cobouw artikel worden opgevoerd vallen uiteen in twee typen: afbouwwerkzaamheden aan het spoor en  constructieve aanpassingen van de brug', zo laat de minister de Tweede Kamer weten. 'Het is juist dat deze werkzaamheden aan de Botlekbrug vertraagd zijn. De constructieve aanpassingen zijn noodzakelijk om een voldoende lange levensduur van de brug te garanderen en om de brug geschikt te maken voor het spoor. De kosten van de constructieve aanpassingen  komen voor rekening van de opdrachtnemer aangezien dit onderdeel is van het contract. 

Op het moment van publicatie van het artikel waren Rijkswaterstaat en ProRail – samen met de opdrachtnemer – nog druk doende met het inventariseren van de gevolgen van de vertraging. Er is, in afstemming met de betrokken partijen, gekozen om eerst een zo volledig mogelijk beeld te hebben voordat de informatie over de vertraging breder bekend zou worden gemaakt.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant