Vijf jeugdlintjes uitgereikt | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Foto-Ok.nl

Vijf jeugdlintjes uitgereikt

  •   243 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, die gisteravond plaatsvond, reikte burgemeester Govert Veldhuijzen de Jeugdlintjes uit in de Raadzaal van het stadhuis.

Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een lintje. Daarom laat de gemeente op een andere manier haar waardering blijken aan kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij. Dit jaar werden er vijf lintjes toebedeeld.

Jayden Alcantara
Het eerste Jeugdlintje werd uitgereikt aan Jayden Alcantara (10 jaar).

Jayden is een plogger. Jaydan heeft dit jaar zijn spreekbeurt op school gehouden over de plastic soup. Er over vertellen is één, maar hij is er ook iets aan gaan doen. Samen met wat vrienden heeft hij al heel veel tassen met zwerfafval opgehaald. Het resultaat van het ploggen is te volgen op zijn Facebookpagina Plogbaas. Tijdens het ploggen vindt Jayden ook statiegeldflessen. De opbrengst van het statiegeld gaat naar Omarm en komt dus bij de Voedselbank Spijkenisse.

Cylaisha van Dommelen
Het tweede Jeugdlintje was voor Cylaisha van Dommelen (12 jaar).

Zij traint bij Wyanet Scouts Cheerleaders, maar is daar ook coach en geeft les aan kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Ook ondersteunt zij de groep van 8 tot en met 11 jaar. Cylaisha is altijd aanwezig en voelt zicht verantwoordelijk voor de groep. Zij toont initiatief, kiest zelf de muziek en bedenkt dansjes voor trainingen en optredens. De vereniging vindt haar een topper en hoopt dat zij lang zal blijven coachen.

Vijay Nanhoe
Het derde Jeugdlintje ging naar Vijay Nanhoe (15 jaar).

Vijay Nanhoe is het afgelopen jaar in Rusland voor de derde keer Europees Kampioen Kyokushin karate geworden. Daarnaast heeft hij in november in Kazachstan deelgenomen aan het wereldkampioenschap waar hij tweede werd. Vijay is een getalenteerd en gedisciplineerd karateka. Hij zet zijn talent ook in als assistent bij de karatelessen in Hekelingen.

Anne Hoppener
Het vierde lintje was voor Anne Hoppener (17 jaar).

Anne heeft een oom met de syndroom van Down, Niels. Zij begeleidt haar oom wekelijks naar zwemmen bij De Nieuwe Brug. Zij doet dit al jaren. In het verleden ging haar oma altijd mee naar de zwemactiviteiten van haar zoon Niels, sinds haar twaalfde gaat Anne met haar oom mee. Zij zorg er voor dat haar oom actief meedoet aan de zwemactiviteiten. Mocht Niels een keer niet naar de zwemgroep gaan, dan gaat Anne om de andere deelnemers te begeleiden.

Anne ondersteunt ook haar oma. Want Niels woont nog altijd thuis. En als oma een keer weg moet en Niels kan niet mee, dan zorgt Anne voor hem.

Martijn de Bruijn
Het laatste jeugdlintje ging naar Martijn de Bruijn (18 jaar).

Martijn is zeer betrokken bij de acute hulpverlening. Hij heeft de discussie over de aanrijtijden van de ambulances op Voorne-Putten op gang gebracht en hij heeft zelfs een petitie daarover aangeboden aan minister Bruins. Martijn heeft een reanimatiecursus gevolgd en dankzij zijn inzet en die van zijn moeder kan een dame uit Zuidland die een hartstilstand heeft gehad verder gaan met haar leven. Martijn zit inmiddels in het bestuur van de stichting Acute Zorg VPR en deze stichting zorgt er mede voor dat er AED's in de buitenruimte worden opgehangen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>