Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw lokale ondernemer

Dier Medisch Centrum

Actueel 1.713 keer gelezen

Aparte kattenkliniek

Spijkenisse – Op de Hannie Schaftstraat opent per 1 november Dier Medisch Centrum haar deuren.

Deze kliniek is het derde filiaal van de dierenartsenpraktijk op Voorne-Putten. Er zijn al klinieken in Hellevoetsluis en Rockanje.  De kliniek die in Spijkenisse komt, heeft veel overeenkomsten met Hellevoetsluis maar er zijn ook wat verschillen.

Specialistische apparatuur
"Er gebeurt veel in veterinair Nederland", geeft Paul Kwakernaak aan. "Kleine praktijken redden het niet, je hebt massa nodig om te kunnen voldoen aan de vraag van je klanten." Daarmee doelt hij op het feit dat het voor kleine praktijken financieel niet mogelijk is om allerlei apparatuur aan te schaffen. Zo beschikt de praktijk in Hellevoetsluis over echo- en röntgenapparatuur. Ook in Spijkenisse komt deze apparatuur te staan. De fysio blijft echter in Hellevoetsluis, dus dieren die voor hydrotherapie in aanmerking komen, worden net als nu behandeld in Hellevoetsluis.

Kattenkliniek
Daarentegen krijgt Spijkenisse een aparte kattenkliniek. "Katten hebben sowieso stress bij de dierenarts en door nu contact met honden te vermijden, wordt de stress minder." Het oude schoolgebouw wordt op dit moment verbouwd en krijgt twee ingangen. Een ingang is speciaal voor de kattenkliniek. Andere dieren mogen hier niet naar binnen. Het andere deel van de kliniek heeft een honden- en kattenbestemming. "Er zijn ook mensen die beiden hebben en die gaan we het niet moeilijk maken. Wel houden we in die afdeling een gescheiden wachtruimte" Beide afdelingen hebben spreekkamers voor de assistenten en de dierenartsen. Ook komen er aparte opnameruimtes en kamers waar in alle rust afscheid genomen kan worden van een dier. Een deel van de voorzieningen, zoals de röntgenruimte, wordt gedeeld.

Kleine behandelingen
Dier Medisch Centrum beschikt over allerlei specialismen. Niet alleen bij de dierenartsen, maar ook bij de assistentes. "Wij willen assistentes graag meer laten doen dan alleen maar dieren vasthouden en medicijnen meegeven. Ze krijgen de kans om dingen te doen die ze leuk vinden en om die reden laten we ze kleine handelingen verrichten, zoals nagels knippen en hechtingen verwijderen." De assistentes mogen ook tandsteen verwijderen; trekken van tanden en kiezen blijft voorbehouden aan de dierenartsen. Door de para veterinaire behandelingen zo vorm te geven, blijven de kosten laag. Daarnaast zijn er assistentes die zich op bepaalde punten hebben gespecialiseerd, zoals Heidi. Zij is kattengedragstherapeute en zal vooral in Spijkenisse werkzaam zijn.

De kliniek in Spijkenisse is in eerste instantie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur open. 's Avonds en in het weekend, ook op zondag, kunt u terecht in de kliniek in Hellevoetsluis.

Dier Medisch Centrum
Hannie Schaftstraat 19
3207 GC Spijkenisse
0181-607000
www.diermc.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant