Afbeelding
Foto: PR

Dag van de Begraafplaats

zaterdag 25 mei 2024 11:00

Sinds 1999 zijn er begraafplaatsen in Nederland maar ook door andere landen in Europa, die 1x per jaar een dag of een weekend van de begraafplaats organiseren. Eerder organiseerde de “landelijke organisatie van begraafplaatsen” deze dag maar sinds 2022 zijn begraafplaatsen vrij om deze dag te organiseren. Er zijn begraafplaatsen die dit nog steeds op de laatste zaterdag in Mei doen. Daarom is begraafplaats Vredehof in Spijkenisse op zaterdag 25 mei geopend voor belangstellenden. 

Er is een tentoonstelling in het baarhuisje ingericht over rouw in het verleden en het heden. Er zijn foto’s te zien van begraafplaats Vredehof uit het verleden en het heden. Zo kunt u zelf zien dat de begraafplaats, waar niet meer begraven word, nog steeds vol leven is. U kunt ook eens een kijkje nemen op de facebook pagina: Vredehof Spijkenisse. 

Er is heel veel te vertellen over de begraafplaats. Toch zijn ook nog heel veel vragen die onbeantwoord zijn. Wij zijn op zoek naar de verhalen over de mensen die er liggen. Op die manier kunnen de verhalen van weleer bewaard blijven voor de toekomst. Wellicht heeft u informatie en/of een foto van iemand die op Vredehof rust, wij zijn benieuwd! De begraafplaats is op 25 mei geopend tussen 11 en 16 uur.