Opening Expositie Bijbelse quilts met een Huub Oosterhuisviering

zondag 7 april 2024 18:30

Poortugaal - Op zondag 7 april start een prachtige activiteit met de opening van de expositie Bijbelse quilts in de Dorpskerk te Poortugaal georganiseerd door commissie Vorming & Toerusting Albrandswaard.

Vorig jaar is op 9 april 2023 schrijver, dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden op eerste Paasdag. Nu, een jaar nadien, willen we hem gedenken door bekende en onbekende liederen van hem te zingen met een gelegenheidskoor en bezoekers van deze activiteit.

Zin om mee te zingen in dit gelegenheidskoor? U kunt zich nog opgeven!

Vanaf 18.30 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en kunnen alvast 7 quilts bekeken worden. Deze quilts zijn gemaakt door kunstenares Rieteke Hoogendoorn.

Om 19.00 uur start de viering met een interview met Rieteke hoe zij zo daartoe gekomen is door Anja Bruijkers, voorzitter Vorming & toerusting. Twee quilts heeft zij ontworpen bij bekende liederen van Huub Oosterhuis namelijk: 

                  De Steppe zal Bloeien en Licht dat ons aanstoot in de morgen. 

De Huub Oosterhuisviering ‘Boek jij bent geleefd’ is onder leiding van dirigente Anneke Klavers, kerkelijk werker te Zuidland met een gelegenheidskoor. Na de viering is er nog gelegenheid de zeven quilts te bekijken onder het genot van een drankje en elkaar te ontmoeten.

De expositie is te bewonderen op beide weekenddagen zaterdag en zondag. 

Data: 13 en 14 april, 20 en 21 april, 27 en 28 april, 4 mei en 5 mei, 9 mei (Hemelvaartsdag, Rieteke is dan zelf gastvrouw), 11 en 12 mei en tot slot het Pinksterweekend 18, 19 en 20 mei 2024. Tijd: 14.00 - 17.00 uur.

Locatie: Dorpskerk, Groene Kruisweg/hoek Kerkstraat, Poortugaal

Meer info over Rieteke Hoogendoorn is te vinden op quiltkapel.nl.

U bent dan van harte welkom. De koffie, thee of een sapje staan voor u klaar, evenals een luisterend oor! Van deze Bijbelse quilts zijn ook kaarten te koop. 

Ook is de Scheurkalender 2025 Een bemoediging voor elke dag te koop voor 19,50 euro (uitgever de Bijbelvereniging). In deze Scheurkalender zijn 14 Bijbelse Quilts opgenomen van Rieteke Hoogendoorn. Meer info kunt u verkrijgen bij Anja Bruijkers, tel 06 27350522 of acbruijkers@gmail.com