Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Bob Benschop bezoekt bibliotheek Abbenbroek

woensdag 3 april 2024 19:30

Op woensdagavond 3 april vertelt historicus Bob Benschop in het dorpshuis van Abbenbroek (Kerkplein 7) over de hoogtepunten uit de rijke historie van Hellevoetsluis.

De vesting van Hellevoetsluis kent een rijke historie. Vier eeuwen geleden onderging het simpele haventje aan het Haringvliet een grootse verbouwing om te kunnen dienen als onderhoudsplek voor de oorlogsvloot. Elke winter keerden de grote fregatten terug om te worden hersteld, zodat bekende zeehelden als Tromp en De Ruyter in het voorjaar weer het ruime sop konden kiezen. Dankzij het vele werk kon Hellevoetsluis uitgroeien tot een levendige, drukke havenplaats. Gaandeweg kreeg Hellevoetsluis zijn kenmerkende vestingwerken en monumentale vuurtoren, droogdok en Kanaal door Voorne. Vooral de negentiende eeuw was een gouden eeuw en meerden schepen uit alle hoeken van de wereld af voor de rede van Hellevoetsluis.

Nieuwsgierig geworden naar meer? U bent vanaf 19.00 uur welkom in zaal 1. De avond begint om 19.30 uur. Voor € 5,00 heeft u een plekje. Koffie en thee zijn verkrijgbaar aan de bar in de foyer. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: secretariaat@bibliotheekabbenbroek.nl