Afbeelding
Foto: pixabay.com

Alzheimer Café Spijkenisse

dinsdag 19 maart 2024 19:30

Op dinsdag 19 maart 2024 is er weer een Alzheimer Café. 

Gastspreker is Claire Meijer. Claire werkt bij stichting Laurens, als coördinator voor ‘Beter Thuis met dementie’.

Er komt veel op je af als je voor een partner of een ouder met dementie zorgt. Het project ‘Beter Thuis met dementie’ biedt verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Claire zal u  meer vertellen over o.a. de 5-daagse cursusweek voor (echt)paren waar een van de partners dementie heeft. In die week leren mantelzorgers samen met hun partner over het leven met en zorgen voor iemand met dementie.

Ook organiseert het project een avondcursus voor kinderen van iemand met dementie en er is een korte cursus speciaal voor families die samen voor iemand zorgen.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan Claire en om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Het Alzheimer Café staat open voor iedereen die belangstelling heeft. Locatie is ontmoetingsruimte “Mei”, Winston Churchilllaan 31, 3202 GL Spijkenisse. De zaal gaat open om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Bent u niet in de gelegenheid om zelf te komen, dan kunt u de avond ook volgen via een livestream op internet. Voor meer informatie/aanmelden voor de livestream bij Ria Vliegenthart. Telefoon: 0181-695.255 (SWO Spijkenisse) of via e-mail: r.vliegenthart@swospijkenisse.nl.