Oekraïense Gasten van The Rolling Stones nu in de dorpskerk Spijkenisse

donderdag 3 november 2022 19:30 tot 21:15

Benefietconcert met Oekraïens  Dzvinochok Boys Choir en Vognyk Girls Choir uit Kiev en Randstedelijk Mannenkoor op donderdagavond 3 november in dorpskerk Spijkenisse

Op donderdagavond 3 november a.s. om 19.30 uur geven de Oekraïense jongerenkoren Dzvinochok Boys Choir) en Vognyk Girls Choir in samenwerking met Het  Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse een benefietconcert in de vertrouwde dorpskerk te Spijkenisse. 

Dzvinochok is een klassiek geschoold jongerenkoor uit Kiev dat in 1967 (in de Sovjettijd) werd opgericht. Ondanks het feit dat hun muzikale basis orthodox Byzantijns-Slavische koorzang was werd het koor gedoogd door het Sovjet regime. In het huidige Oekraïne heeft het koor veel naam gemaakt. De meiden van Vognyk Girls Choir werden door niemand minder dan Mick Jagger van The Rolling Stones gevraagd om mee te zingen tijdens hun concert in Wenen. De twee koren maken deze maanden een tournee door Nederland om geld op te halen voor hun zo getroffen vaderland. Doel van de opbrengst is het herstel van het culturele leven in Kiev. Het Randstedelijk Mannenkoor verleent voor dit doel maar al te graag hun medewerking. De dirigenten Arjan Breukhoven en Ruben Tolmachev staan garant om er een prachtige avond van te maken. De toegang voor deze avond is gratis, al hoopt het koor op een mooi bedrag tijdens de collecte. De deuren van de dorpskerk gaan om 19.00 uur open. 

Dorpskerk Spijkenisse: Kerkring 2, 3201 CX Spijkenisse

Datum: donderdag 3 november a.s.

Aanvang concert: 19.30 uur (deuren 19.00 uur geopend)

Locatie