Een ets van Joke Keulemans.
Een ets van Joke Keulemans. Foto: Joke Keulemans

Nieuwe expositie in Stadhuis Nissewaard

dinsdag 15 mei 2018 8:00 tot vrijdag 8 juni 12:00

Spijkenisse - Kunstenaarsgroep Imabna exposeert van 15 mei tot en met 8 juni in het Stadhuis van Nissewaard. De zes leden tonen er in totaal zo'n 30 werken.

De tentoonstelling geeft een goed beeld van de verschillende stijlen en richtingen waarin de kunstenaars van de vereniging zich ontwikkelen – van volkomen abstract tot zuiver figuratief. De getoonde verzameling is het resultaat van een 'schouwing' die de leden bij elkaar in hun ateliers hielden.

Imabna bestaat 30 jaar. Tijdens regelmatige bijeenkomsten staan de leden elkaar bij in hun zoektocht naar schoonheid in expressie en ondersteunen zij elkaar bij het proces naar een bevredigend resultaat - het licht, de kleuren, de compositie, de spanning, de techniek. Er staan ook workshops, lezingen en excursies naar tentoonstellingen op het programma.

De getoonde schilderijen, etsen en beelden zijn van Ferry Albers-Hendriks, Marianne Voets-Pijper, Nico van de Wetering, Joke Keulemans, Bas Themans en Willem Bijl.

De expositie is te zien in de hal van het Stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse, van maandag t/m vrijdag tijdens de openingstijden. Meer over de kunstenaars op www.imabna.nl.