KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles

Een nieuwe kijk op jezelf

donderdag 7 oktober 19:30 uur

Iedereen kent wel de ervaring dat je een verhaal leest en denkt: ‘hé, dit gaat over mij’!

Bij bibliodrama doe je ook die ervaring op. Je luistert eerst naar een verhaal. Dan kies je een personage uit dat verhaal en samen met de andere deelnemers ga je dat verhaal spelen. Al spelend ontdek je dingen over jezelf. Het is spannend om dat te doen. Het is ook leuk. Het verhaal gaat echt voor je leven. Je gaat veel beter voelen wat er voor dilemma’s spelen, en hoe jij je daarbij voelt. Het is een ontdekkingsreis.

Bij bibliodrama lezen we altijd bijbelverhalen. Misschien denk je wel dat je daar niks mee hebt, niks aan hebt. Toch blijken ze altijd weer verrassend actueel. Bijbelverhalen komen zo tot leven, blijken je een andere kijk te geven op jouw leven.

Bibliodrama wordt begeleid. Er is een warming up. Er zijn spelregels. Langzamerhand, op een duidelijke manier, kom je in het spel. Na het spel is er een afronding en nagesprek.

Het is nadrukkelijk geen toneelspelen, je hoeft dan ook absoluut geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen!

Wanneer en waar: 7 oktober in de Kern, Eikenlaan 2 in Spijkenisse, 4 november in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet, 9 december in de Ontmoetingskerk, Kon. Wilhelminalaan 1 in Spijkenisse. De avonden beginnen om 19.30 uur. Natuurlijk houden we rekening met afstand en veiligheid.

Begeleiding: Gera van der Linden, kerkelijk werker en Annet Ravensberg, predikant. Beiden hebben de tweejarige opleiding professioneel bibliodrama begeleiden gevolgd.

Aanmelding: Heb je zin om bibliodrama eens uit te proberen? Meld je aan bij Gera van der Linden, gvanderlinden@pknspijkenisse.nl, tel. 0181-453348 of bij Annet Ravensberg, predikant@pgtweestromenland.nl, tel: 0181-851096.


deel deze activiteit