Afbeelding
Foto: FB Catherine.

Catherine Keyl opent Taalhuis in Boekenberg

Actueel 540 keer gelezen

Spijkenisse – BN-er Catherine Keyl opent woensdag 8 juli in De Boekenberg op de eerste etage het Taalhuis. Zij zet zich al langere tijd in voor mensen met laaggeletterdheid. Het Taalhuis is een plek waar mensen met een taalachterstand terecht kunnen voor hulp, vragen en informatie over ondersteunende organisaties over taal(problemen).

Verder ondertekent de bibliotheek een overeenkomst met lokale samenwerkingspartners Albeda College, Gemeente Nissewaard, het Leger des Heils, Stichting Lezen en Schrijven, SWO Taalcoaching, Taalcentrum EU, Taaltent, Voorbereid op de Toekomst, Vluchtelingenwerk en de Welplaat om laaggeletterheid aan te pakken.

Bij het Taalhuis kunnen mensen terecht met vragen over het leren van de Nederlandse taal. Er is studiemateriaal voorhanden om de taal beter te leren lezen en schrijven of om iemand in uw omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid. Er is een inloopspreekuur op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 18.30 tot 20.30 uur. Tijdens dit spreekuur zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig. U kunt het Taalhuis tijdens de spreekuren telefonisch bereiken via 06-11835039. Op andere tijden kunt u een bericht inspreken. U kunt ook een e-mail sturen via taalhuis@deboekenberg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant