Afbeelding
Foto: Sven Tilleman

Spijkenisse geeft het weg tegen XerxesDZB

Sport 307 keer gelezen

Spijkenisse - Een matte opening en een bloedstollend eind. Spijkenisse en XerxesDZB maakten er een doelpuntenfestijn van: 4-5.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Spijkenisse. Dylan de Melo da Silva Goncalves kopte een hoekschop van Enver Bezemer maar net over. Even later was het wel raak: Daan Bourgonje schoot, net als tegen Nieuw Lekkerland, met buitenkant rechts binnen. XerxesDZB leek iets terug te doen, maar Myron Borstdorp wist de bal niet in het doel over de ver uitgekomen Ragip Ozrak te krijgen.

Spijkenisse nam na deze wedstrijd het initiatief lichtjes terug beloonde dat met de 2-0. Opnieuw Daan Bourgonje met opnieuw een schot met buitenkant rechts.

Na de rust lag het initiatief volledig bij XerxesDZB, dat in de 67e minuut op 2-1 kwam. De al de hele wedstrijd arrogant en irritant fluitende scheidsrechter Babat weigerde het terechte vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Nick Jansen voor buitenspel te honoreren. Myron Borstdorp was de doelpuntenmaker. Twee minuten later maakte Harold Vrolijk de 2-2.

Spijkenisse rechtte de rug en kwam via Mauro Daviraz (kopbal bij de eerste paal) en Dylan de Melo da Silva Goncalves (schot in de kruising) op 4-2 voorsprong. 

Toen het scorebord 90 minuten aantoonde, maakte XerxesDZB 4-3 via Leonardo de Pina. Even later leek Harold Vrolijk een punt te redden voor zijn ploeg door de 4-4 te maken. Tot overmaakt van ramp legde de scheidsrechter in de 97e (!) minuut de bal op de stip. Harold Vrolijk maakte zijn hattrick compleet en dompelde Spijkenisse diep in blessuretijd in rouw.

Spijkenisse - XerxesDZB 4-5 (2-0)
15. Daan Bourgonje 1-0, 37. Daan Bourgonje 2-0, 67. Myron Borstdorp 2-1, Harold Vrolijk 2-2, 79. Mauro Daviraz 3-2, 83 Dylan de Melo da Silva Goncalves 4-2, 90. Leonardo de Pina 4-3, 90+ Harold Vrolijk 4-4, 90+ Harold Vrolijk 4-5.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant