0
0 Foto: Sven Tilleman

Spijkenisse start competitie met gelijkspel tegen SHO

Sport 489 keer gelezen

Spijkenisse heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op het eigen hoofdveld werd het 2-2 tegen SHO.

Spijkenisse begon sterk aan de wedstrijd en mocht na 4 minuten een cadeautje uitpakken. Een steekpass van Enver Bezemer werd door Jeffrey Duijnstee tegen doelman Niels Steehouwer aangeschoten. De bal kwam voor de voeten van Duijnstee terecht die in een leeg doel kon binnen tikken. 

Spijkenisse legde prima veldspel op de mat in de eerste helft en had na een kwart wedstrijd recht op een strafschop. Arbiter Cor van Elswijk weigerde de beslissing te maken en wuifde het voorval weg. Tien minuten voor rust was het uitgerekend Rowdy Rijsdijk die de 2-0 maakte. Rowdy speelde in de jeugd voor Spijkenisse en vertrok 11 seizoenen geleden naar SHO. Hij krulde de bal uit de tweede lijn over de Oud-Beijerlandse goalie heen.

Spijkenisse was ook in de tweede helft de betere ploeg, al verloor het naarmate de wedstrijd vorderde de grip. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Dedier Bos. SHO rook bloed en kon zes minuten voor tijd de gelijkmaker noteren: Tim de Pender kopte de bal in de verre hoek. In de absolute slotfase had Spijkenisse de wedstrijd alsnog kunnen winnen, ware het niet dat Jeffrey Duijnstee en Morris de Hoog van dichtbij het net niet wisten te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant