De gezichten achter de vrijwilligers

In de gemeente Nissewaard zijn vele vrijwilliger op diverse terreinen, vaak op de achtergrond, actief. Zij zijn daarmee het cement van de samenleving. Het gemeentebestuur van de gemeente Nissewaard vindt het dan ook belangrijk om deze mensen een gezicht te geven. Dat gebeurt met de tentoonstelling ‘Vrijwilligers in beeld’. Deze is vanaf zaterdag 30 januari te zien op de website van de vrijwilligersacademie www.vrijwilligersacademienissewaard.nl.

In de tentoonstelling worden diverse vrijwilligers geporteerd. U ziet de foto en leest het verhaal achter de vrijwilliger. De bedoeling van de tentoonstelling is, dat hij door Nissewaard reist en dat hij wekelijks wordt aangevuld met nieuwe portretten. Zo ontstaat er een compleet beeld van alle vrijwilligers die Nissewaard rijk is. Helaas lukt het door de nu geldende coronamaatregelen niet om de tentoonstelling op locatie te bezoeken. Als dit weer mogelijk is, verhuist de tentoonstelling regelmatig en is hij de komende maanden op diverse locaties te zien.
Als u iets voor een ander wilt doen, dat kan bijvoorbeeld al door u in te zetten als vrijwilliger binnen uw eigen vereniging of die van uw kinderen. Maar het kan ook zijn dat u een klusje voor een buurtgenoot doet. Kijk waar u graag uw steentje aan wilt bijdragen en wat bij u past. Op de website www.nissewaardvoorelkaar.nl vindt u vraag en aanbod. U ziet dan waar om gevraagd wordt en hoe u zichzelf als vrijwilliger kunt aanbieden.