Burgemeester Van Oosten is trots op het resultaat tot nu toe en heeft er vertrouwen in dat alles goed gaat verlopen. Foto: Foto-OK.nl
Burgemeester Van Oosten is trots op het resultaat tot nu toe en heeft er vertrouwen in dat alles goed gaat verlopen. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Den Oert is klaar voor vaccinatiecampagne

Spijkenisse - In nog geen week tijd is sporthal Den Oert omgetoverd tot vaccinatie locatie.

Op de vloer ligt inmiddels vloerbedekking en met behulp van hekken zijn acht prikstraten uitgezet. Hier kunnen vanaf begin februari inwoners van Nissewaard en niet-inwoners die in Nissewaard werken zich laten vaccineren tegen corona.

Maarten Tanis van GGD Rotterdam-Rijnmond geeft aan dat mensen die in aanmerking komen voor de vaccinatie via een brief opgeroepen worden. Zij kunnen dan aangeven of ze in Nissewaard of elders geprikt willen worden en een afspraak maken. Die wordt via de mail/per post bevestigd.

Op de betreffende dag meldt de persoon zich met de afspraak bevestiging, een gezondheidsverklaring en zijn ID bij de balie in Den Oert. Vervolgens neemt hij plaats in de wachtrij: drie stoeltjes op 1,5 meter afstand. Het prikken zelf gebeurd in volledige privacy; binnenkort worden de schermen in de hal geplaatst. De schermen die om het speelveld zelf heen staan, geven privacy aan de medewerkers. Ook het voorbereiden van de vaccins gebeurt achter die schermen. Na de vaccinatie volgt een verblijf van ca. 15 minuten in de wachtkamer om zeker te weten dat er geen allergische reactie optreedt. Voor de zekerheid is er een EBHO post. De sporthal wordt daarna via een zijuitgang verlaten, zodat mensen elkaar bij de hoofdingang niet voor de voeten lopen.

Den Oert is één van de 20 priklocaties in de regio. Het is de verwachting dat op deze locaties op het hoogtepunt van de vaccinatiecampagne 100.000 vaccins per week gezet kunnen worden.