Sunil Baldi, Regional Corporate CFO - Europe for Indorama Ventures, overhandigt de cheque aan bestuursvoorzitter Marjolein Tasche en longarts Hans in ’t Veen.
Sunil Baldi, Regional Corporate CFO - Europe for Indorama Ventures, overhandigt de cheque aan bestuursvoorzitter Marjolein Tasche en longarts Hans in ’t Veen. Foto: PR

Indorama schenkt € 85.000 voor onderzoek

Indorama Ventures Europe heeft een donatie geschonken ter waarde van €85.000,- aan het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Met deze donatie wordt een tweetal onderzoeken ondersteund, die beiden gerelateerd zijn aan het coronavirus.

Elektrische neus (eNose)
Franciscus onderzoekt samen met het LUMC of het coronavirus in de uitademingslucht te bepalen, of beter gezegd ‘te ruiken’ is. De eNose werd al toegepast bij onderzoek naar astma, COPD en zelfs longkanker en nu dan ook voor het opsporen van het coronavirus.De samenstelling van stoffen in uitgeademde lucht van zieke mensen is anders dan van gezonde mensen. De eNose ruikt het patroon van deze stofjes, overigens zonder precies de moleculen te weten: net zoals wij bijvoorbeeld chocolade of koffie kunnen ruiken. In tegenstelling tot onze menselijke neus kan de eNose ziektes wel ruiken. Dit onderzoek ontvangt een donatie van € 25.000.

Toediening zuurstof met Optiflow
Bij de behandeling van coronapatiënten merken de longartsen dat het toedienen van extra zuurstof met de Optiflow positief effect heeft op het ziekteproces van de patiënten. Op dit moment wordt nader onderzocht of dit ook wetenschappelijk aangetoond kan worden. In de praktijk merkt Franciscus dat sommige patiënten door de Optiflow langer op de verpleegafdeling kunnen blijven en niet overgeplaatst hoeven te worden naar de Intensive Care. Dit heeft positieve effecten voor patiënten in de herstelperiode. Dit onderzoek ontvangt een donatie van €60.000.