Niet zingen in de kerk

Het moderamen van de Protestante Kerk adviseert gemeenten met klem in ieder geval de komende zondagen, dus t/m 7 februari 2021, tijdens de kerkdienst in het geheel niet te zingen.

Ook niet met een klein aantal personen, zoals ze eerst nog adviseerden. 'De Britse variant van het coronavirus blijkt extreem besmettelijk te zijn', aldus het moderamen. 'Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol.' Dat advies geldt ook voor het opnemen van liederen in een doordeweekse setting, met een klein aantal mensen. Dan zijn de risico’s namelijk net zo aanwezig.

Als alternatief wordt gesuggereerd om zingende gezinnen of mensen die goed kunnen zingen een lied op te laten nemen, dat dan in de dienst getoond kan worden. Een andere mogelijkheid is de tekst op muziek te declameren.

Aanhouding na achtervolging

Een 36-jarige Spijkenisser is vorige week donderdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een fietsendiefstal in Maassluis. Een wijkagent zag dat er een fiets in een bestelbus werd geladen. De bestelbus werd gevolgd door een personenauto, met daarin de Spijkenisser. Beide auto's werden achtervolgd maar slechts de personenauto kon op de A20 tot stilstand gebracht worden.

Jaar cel voor veroorzaken crash

Een 23-jarige Spijkenisser moet wat het OM betreft een jaar de cel in. Hij reed in september een gezondheidscentrum in Vlissingen binnen. Omdat de man onder voorwaarden vrij was, moet hij ook het restant van zijn eerdere straf uitzitten.

Tevens zou hij een rijontzegging van twee jaar moeten krijgen en een boete van 400 euro. De man heeft echter geen rijbewijs; hij heeft in het verleden enkel een aantal rijlessen gehad. Het was niet de eerste keer dat de Spijkenisser zonder rijbewijs reed; uit het dossier blijkt dat hij in september vorig jaar maar liefst driemaal werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Zoektocht naar drenkeling

Zondagavond heeft de brandweer langs de Gaddijk geruime tijd naar een drenkeling gezocht. Dit omdat er een fiets gevonden was. Later bleek dat die fiets er al langer lag.