Wordt dit straks het uitzicht in Spijkenisse Noord?
Wordt dit straks het uitzicht in Spijkenisse Noord? Foto: Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal: 'Weg met windmolens'

In december vroeg Nissewaard Lokaal het gemeentebestuur om de plannen voor het plaatsen van windmolens op de Plaatweg en de Brielse Maasdijk te herzien. De molens komen veel te dicht op een complete woonwijk.

Wetenschappers roepen op om de afstand tot windmolens te vergoten mt 10 x de hoogte. Dat betekent dat een windmolen van 220 meter, op 2200 meter afstand van woningen moet worden geplaatst. Dat is dus vier keer zo ver, als bij de huidige normen.

VVD-wethouder Igor Bal wilde hier niets van weten en gaf aan zich aan bestaande afspraken te willen houden. Temeer, omdat de provincie anders alsnog de windmolens zou laten plaatsen en de gemeente de regie kwijt zou raken.

Nadat eind december ook in de provincie ophef ontstond en zelfs coalitiepartijen twijfelden over de huidige normen, besloot Nissewaard Lokaal opnieuw aan de wethouder te vragen om in gesprek te gaan met de provincie. Maar wethouder Bal wil dit nog steeds niet en houdt vast aan bestaande afspraken. Hij stelde zelfs een wedervraag; waar de windmolens volgens Nissewaard Lokaal dan zouden moeten komen. Daarmee houdt de wethouder vast aan afspraken met oude normen, die tot grote overlast kunnen lijden.

Lees de volledige opinie van Nissewaard Lokaal op onze website.