Afbeelding
My College

Virtueel Open Huis MY college vanaf 22 januari

Januari is normaal gesproken de tijd waarin leerlingen van groep 8 samen met hun ouders de open dagen in het voortgezet onderwijs langs gaan op zoek naar een nieuwe school. Midden in de huidige corona lockdown is dit natuurlijk niet mogelijk. Scholen in de regio Nissewaard hebben dan ook hun best gedaan om zich toch te presenteren aan de leerlingen van de basisscholen.

Op MY college start vanaf 22 januari een virtueel Open Huis. Thuis achter de computer, of desnoods op je telefoon kan je online een kijkje nemen in de school. Er zijn veel filmpjes te zien die een indruk geven over het bijzondere onderwijsconcept van MY college. Opgeven hiervoor kan via de website. Directeur Ruud Vet: 'Je kunt je van te voren aanmelden zodat je gelijk op de hoogte blijft van komende informatieavonden, proeflessen of misschien wel een fysieke open dag als die weer mogelijk zijn'.

In de onderbouw werkt de school met 'MY learning', een onderwijsconcept naar Zweeds model, waarbij 'gepersonaliseerd leren' centraal staat. Hiermee sluit het naadloos aan bij ieder kind en bij het motto van de school: 'Alles draait om jou'. Alle leerlingen werken per vak op zijn of haar niveau. 'We halen eruit wat erin zit!', aldus Ruud Vet, directeur van de school. Op MY college krijgen alle leerlingen een iPad in bruikleen van de school om het onderwijs gepersonaliseerd aan te bieden.

Naast een reguliere mavo-opleiding heeft MY college in de bovenbouw het profiel MY skills (Dienstverlening en Producten), zowel op basis- als kaderberoepsgerichte leerweg. In het derde leerjaar kunnen leerlingen hier hun eigen keuzevakken in kiezen. Omdat de onderdelen uit diverse werkgebieden van de maatschappij komen, noemt de school het nieuwe profiel ook wel vmbo – breed. Leerlingen worden meer allround opgeleid en kunnen straks in het mbo een betere, goed doordachte keus maken.