Toerisme en recreatie zijn belangrijke pijlers van de economie op Voorne-Putten.
Toerisme en recreatie zijn belangrijke pijlers van de economie op Voorne-Putten. Foto: Foto-OK.nl

Toerisme en recreatie op Voorne-Putten in cijfers

Voor Voorne-Putten is toerisme en recreatie heel belangrijk. Een flink deel van de bevolking dat kan en wil werken, werkt in deze sector.

De periode 2014-2019 laat zien dat het aantal banen en de bestedingen zijn toegenomen.

Het aantal banen is met 7,5% gegroeid en groeide sneller dan de totale werkgelegenheid op Voorne-Putten. De groei zit vooral in de horeca en de overnachtingen. In de watersport is een lichte afname zichtbaar.

In totaal waren er in 2019 2.890 banen in de toeristische-recreatieve sector. De economische waarde van de sector was in 2019 € 111 miljoen; een stijging van 11% vergeleken met het jaar ervoor. De horeca had het grootste aandeel in deze stijging.

De coronacrisis heeft grote impact op de economie, met name op de toeristisch-recreatieve sector. De gevolgen van de crisis op de werkgelegenheid zijn pas na verloop van tijd in de cijfers zichtbaar. Om toch een indruk te krijgen van de situatie is een inventarisatie gehouden onder een selectie van toeristisch-recreatieve bedrijven en attracties. De uitkomsten zijn meegenomen in het factsheet, dat te downloaden is op https://www.nissewaard.nl/nieuws-1/factsheet-toerisme-en-recreatie-voorne-putten.htm