Bij de Volksuniversiteit kan er o.a. een cursus Russisch geleerd worden. Dat maakt een trip naar bijv. Moskou nog leuker.
Bij de Volksuniversiteit kan er o.a. een cursus Russisch geleerd worden. Dat maakt een trip naar bijv. Moskou nog leuker. Foto: pixabay.com

Volksuniversiteit De Kring in coronatijd

Spijkenisse - Volksuniversiteit 'De Kring' levert -sinds 1967- een bijdrage aan het maatschappelijk leven door volwasseneneducatie en de daaraan gekoppelde sociale contacten aan te bieden aan de bewoners van Spijkenisse en omgeving.

De vereniging Volksuniversiteit 'De Kring' is een culturele instelling die werkt zonder winstoogmerk met een onbezoldigd driehoofdig bestuur. De vereniging is aangesloten bij de brancheorganisatie Cultuurconnectie.

Het bestuur en een corps van bevlogen docenten bieden een plek waar leren op ieder niveau leuk en betaalbaar is.
Tijdelijk gesloten
Ondanks alle beperkende maatregelen vanwege Covid 19, gaan de cursussen van Volksuniversiteit 'De Kring' gewoon door, vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM -richtlijnen.

Als gevolg van de huidige lockdown zijn ze echter wel gesloten. Zodra de maatregelen worden versoepeld zullen de lessen worden voortgezet (voor zover ze niet online doorgaan) dan wel opgestart. Voordat ze starten zullen ze de data op de website of anderszins bekendmaken.

Talen
In het programma van 2020/21 staan de talen centraal. Naast de standaardtalen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans, worden er ook een aantal bijzondere talen aangeboden, zoals Chinees (Mandarijn) Nieuw Grieks, Portugees, Russisch en Turks.

Ook de cursussen Spaans, Frans en Italiaans op Reis zullen binnenkort weer aangeboden worden.

Nieuwe cursussen vanaf januari
Daarnaast staan de cursussen Grammatica en Spreekvaardigheid Nederlands voor anderstaligen, Financiën voor ZZP’ers, Fotografie, Lightroom (fotobewerking), Filosofie, Excel en Mindfulness geprogrammeerd voor eind januari 2021 waarvoor u zich kunt inschrijven.

(Voor het volledige programma-inhoud;data en kosten-) kijk op: www.spijkenisse.volksuniversiteit.nl)

Cursuslocatie
De cursussen worden gegeven in OSG De Ring van Putten, Groenewoudlaan 25 te Spijkenisse (vlakbij metrostation Centrum)

Schrijf je in!
Heeft u belangstelling? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier op de site van de Volksuniversiteit: www.spijkenisse.volksuniversiteit.nl en stuur deze in bij voorkeur via de mail: spijkenisse@volksuniversiteit.nl