Nieuwe dienstregeling

Sinds 3 januari rijdt de RET volgens de nieuwe dienstregeling. De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling zijn op tijdstippen en trajecten waar de vraag nu minder is dan vóór corona, zodat reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

De wijzigingen op hoofdlijnen zijn:
De extra metroritten die tijdens de spits rijden zijn vervallen of rijden een ingekorte route.
Veel bus- en enkele tramlijnen rijden met een lagere frequentie vanwege lage reizigersaantallen.
In verband met de sluiting van horeca en uitgaansgelegenheden, rijden de weekendmetro en BOB-bussen vooralsnog niet.

Nachtelijke werkzaamheden langs A20

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari zijn er in de nacht werkzaamheden aan de noordkant van de A20 tussen de Krabbeplas en afrit Maassluis. Ook overdag zullen daar werkzaamheden worden uitgevoerd. Er kan geluidsoverlast voor de omgeving zijn.

Om veilig langs de snelweg te kunnen werken, wordt tussen de Krabbeplas en Maassluis een vangrail langs de A20 geplaatst. Hiervoor wordt van 11 tot en met 14 januari in de avond en nacht de rechterrijstrook op de A20 richting Hoek van Holland afgesloten voor het verkeer. Ook zal aannemer BAAK op 11 januari in de avond en begin van de nacht twee heipalen aanbrengen voor de funderingen van de portalen van de matrixborden, die daar komen. Dit duurt ongeveer twee keer een half uur. Meer richting de Krabbeplas wordt er ook geheid, maar dit gebeurt overdag tussen 11 en 13 januari iets verder van de snelweg af.

Kerstattentie

In deze moeilijke tijd voor een ieder, heeft de Reuma Patiënten Vereniging Spijkenisse e.o. (RPV) haar leden niet vergeten.

De bestuursleden van de RPV hebben de kerstattentie 2020 persoonlijk rondgebracht bij alle 195 leden. Een mooie handgemaakte kaart (door vrijwilligers van de vereniging),een gedicht met daarbij een kerstster en een kaars. Een kaars om voor een lichtpuntje in deze donkere tijd te zorgen. Dit gebaar werd door de leden erg gewaardeerd.

De vereniging hoopt op korte termijn de activiteiten weer op te kunnen starten.