Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Rondleiding militair erfgoed Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Op zondag 4 augustus 2019 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis weer een rondleiding over het rijke militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis.

Om 13.30 uur start de rondleiding 'Sporen van de Tweede Wereldoorlog'.

De laatste oorlog is gelukkig al lang achter ons, maar sporen van de impact van de Tweede Oorlog zijn nog steeds zichtbaar. Deze rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven.Er wordt gestart met een korte presentatie voordat de wandeling begint. Onder andere zal dan de FlAk bedding bezocht worden waarvan vorig jaar de restauratie is afgerond.

Deze rondleiding organiseert men al de nodige keren, maar blijft nog altijd boeien, er is immers heel veel te zien. Elke eerste zondag van de maand herhaalt zich deze activiteit tot en met oktober. Om 13.00 uur start deze rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog.

De kosten voor beide rondleidingen bedragen € 3,00 per persoon. Aanmelden via https://www.fronttaal.info is verplicht.