De museumwoning brengt u terug naar de kinderjaren.
De museumwoning brengt u terug naar de kinderjaren. Foto: M. de Haas

Spelen .. da's leuk!

Spijkenisse - De titel is kort maar krachtig en geeft weer wat de nieuwe expositie in de museumwoning Back to the Sixties inhoudt.

Iedere keer is het weer een hele klus om een nieuwe expositie te bedenken, maar het is Evert Zoomer toch weer gelukt. 'De vorige expositie over koffie sloeg dusdanig goed aan dat we hem vanwege de belangstelling langer hebben laten lopen, maar nu toch echt een nieuwe.' En in februari wordt er weer gewisseld, ook dat thema is voor Evert al bekend.

Speelgoed van de jaren 60
De opening van de expositie werd verricht door Hanne Griffioen, die kortgeleden uitgeroepen werd tot ondernemer van het jaar in Nissewaard in de categorie speelgoed en cadeautjes. Hanne voelde zich vereerd dat ze de opening mocht verrichten en nam de genodigden even mee terug naar haar kindertijd en haar herinneringen aan het speelgoed uit die tijd. 'Ik herinner me nog wel mijn rieten poppenwagen en het stenen speelgoed serviesje. Verder is het vooral het speelgoed van mijn vier broers wat ik me herinner, volgens mij hadden zij ook veel meer.'
Vooral de katapult en het pijltjes schieten met een pvc pijp haalden bij de aanwezigen veel herinneringen naar boven, net als het bouwen van een tent met behulp van de waslijnen. In de jaren 60 waren ook de handpoppen favoriet, al dan niet zelf gemaakt met behulp van een sok of een washandje en daarom had Hanne als cadeautje een handpop meegenomen.
De hond was echter wel wat verlegen bij het zien van al die mensen.

Expositie geopend
Nadat Hanne de gordijntjes van de poppenkast had opengetrokken, was de expositie in het kleine kamertje van de museumwoning geopend. Vanaf nu kan iedereen de expositie bekijken die de kindertijd uit de jaren '60 weer tot leven brengt met o.a. poppen en poppenhuizen, winkeltjes, fornuisjes, meccano en een elektrische trein. En als u er toch bent, kijk dan ook gerust verder rond in de woning die geheel terug gebracht is in de stijl van de jaren '60.
Openingstijden
De museumwoning is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur geopend.
Bezoek met een groepje is ook buiten de normale openingstijden mogelijk, daarvoor even bellen naar 0181-621658.

De entree bedraagt slechts € 1,00.