Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong Foto: Peter de Jong

Cars for Diabetes

Spijkenisse - De zesjarige Devon heeft, net als ruim 1,2 miljoen andere mensen, Diabetes type 1. De ziekte openbaarde zich op zijn derde jaar en heeft de nodige impact op zijn leven.

Devon vergeet echter dat hij ziek is als hij auto's ziet. Dure auto's, getunede auto's, grote auto's, oude auto's, race auto's het maakt allemaal niet uit.

Op een gegeven moment ontstond bij zijn moeder Kimberley Masselink het idee om een auto evenement te organiseren om zo aandacht te vragen voor diabetes en geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds, dat zich inzet voor onderzoeken om diabetes te genezen. Daarnaast wordt er ook onderzoek verricht naar kunstalvleesklieren. Die onderzoeken kunnen alleen uitgevoerd worden door middel van donaties. Het resultaat was Cars for Diabetes, dat afgelopen zondag plaatsvond op de Wattweg in Spijkenisse. Ruim 200 auto-eigenaren hadden gehoor gegeven aan de oproep en waren met hun bolide aanwezig. Het evenement bracht € 2.903,74 op voor het Diabetes Fonds. Kijk voor meer foto's en een videoverslag op onze website.