Opletten en daarna zelf doen. Foto: Anita Tempelman
Opletten en daarna zelf doen. Foto: Anita Tempelman Foto: Anita Tempelman

Van trommelen en toeteren naar écht muziek maken bij TOGIDO

Hekelingen - In het Dorpshuis volgden dinsdagavond zo'n 15 kinderen en een aantal volwassenen, proeflessen op blaasinstrumenten of trommelen.

Docenten van muziekvereniging TOGIDO dat de gratis proeflessen organiseerde, lieten zien en horen hoe het is om zelf muziek te kunnen maken en vooral ook hoe leuk het is om dit samen te doen. Bij de blazers 'klas' werd eerst een instrument uitgezocht, waarbij onder andere kon worden gekozen uit trompet, trombone, bugel, saxofoon en hoorn. De muzikanten in de dop hadden de blaastechniek snel door en na een half uurtje werden de eerste noten al gespeeld. Bij de proeflessen trommelen werden ritmes, hoe je stokken vasthoudt en andere eerste beginselen geleerd.

Het vervolg op de gratis proeflessen zijn vier groepsmuzieklessen voor een sterk gereduceerd tarief, die ná de zomervakantie door de docenten worden gegeven. In vier achtereenvolgende dinsdagen krijgen leerlingen een half uur groepsles. Om thuis te kunnen oefenen krijg je daarvoor een blaasinstrument of trommel oefenmaterialen van TOGIDO in bruikleen. Een week eerder werd ook al 'geproefd' met blaas- en slagwerkinstrumenten. Proeflessen gemist of interesse in deelname aan de vier groepslessen (geheel vrijblijvend) ná de zomervakantie? Neem dan contact op via info@togidohekelingen.nl of 06-43944013.