De politie wist de bedreiger aan te houden.
De politie wist de bedreiger aan te houden. Foto: pixabay.com

Man aangehouden na bedreiging ex partner

Rotterdam - Het arrestatieteam heeft vorige week zondag in Rotterdam een 40-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn voormalige vriendin.

De vrouw uit Spijkenisse kreeg meerdere berichtjes waarin hij haar bedreigde. Daarbij zou hij ook een foto hebben gestuurd met een vuurwapen. Om een eventuele acute dreiging te stoppen, zijn rechercheurs meteen op zoek gegaan naar de man. Zijn locatie op dat moment was onbekend maar door al het openbaar vervoer te checken en technische middelen in te zetten, wist het team tegen 17.30 uur te achterhalen waar hij verbleef. Een arrestatieteam heeft hem aangehouden in een woning in Rotterdam. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De recherche onderzoekt de voorgeschiedenis en achtergronden van de bedreigingen.
In bedreigende situaties is het essentieel dat direct 112 gebeld wordt zodat de politie actie kan ondernemen om de acute dreiging te stoppen. Om te kunnen aanhouden en strafrechtelijk te kunnen ingrijpen is bewijs van de bedreiging nodig.