Willy en Huug zijn al 60 jaar een paar. Foto: Anita Tempelman
Willy en Huug zijn al 60 jaar een paar. Foto: Anita Tempelman Foto: Anita Tempelman

Diamanten Hekelingse paar liet elkaar nooit meer los

Hekelingen – Burgemeester Van Oosten feliciteerde 16 juli diamanten bruidspaar Van der Jagt-van der Stelt. Bruid en bruidegom, de 82-jarige Willy en 84-jarige Huug (Hugo), wonen al zowat hun hele leven in Hekelingen.

Huug werd geboren aan de Schuddebeursedijk, toen nog grondgebied van de gemeente Geervliet, dichtbij het veer Hekelingen - Nieuw-Beijerland. Op driejarige leeftijd, verhuisde hij met z'n familie naar de Wolvenpolder en later naar de Dorpsstraat in Hekelingen. Ook het ouderlijk huis van Willy stond (en staat nog steeds) aan de Dorpsstraat, naast het plaatselijke restaurant. De twee kennen elkaar al hun hele leven, maar de vonk sloeg pas echt over toen ze elkaar, destijds 17 en 19 lentes jong, zomaar een keer tegenkwamen op het dorp. 'Ik vroeg of ze meeging en we hebben elkaar nooit meer losgelaten', vertelt Huug met een grote glimlach op zijn gezicht.

Ze trouwden in Hekelingen en gingen vervolgens inwonen bij familie in de Kerkstraat; daar werd ook hun oudste zoon geboren. Zes jaar later betrok het jonge gezin een nieuwbouwwoning in het dorp en volgde de geboorte van hun tweede zoon. Inmiddels hebben Willy en Huug twee kleinkinderen.

Huug ging op z'n twaalfde van school en werkte daarna bij boeren in de omgeving. Acht jaar later ging hij aan de slag bij aannemersbedrijf Hoogstad, waar hij tot z'n 44ste werkte. Tot hij op 59-jarige leeftijd met pensioen ging, was Huug werkzaam bij de Algemene dienst van de gemeente Spijkenisse, waarbij hij in Hekelingen de buitenruimte onderhield. Na de huishoudschool werkte Willy bij diverse families in de huishouding, stond in de winkel van melkboer Jaap de Kreek, later in manufacturenwinkel Van der Velden en hielp daar ook mee in de administratie. Nadat de kinderen naar de middelbare school gingen reed ze 18 jaar als bestuurster op een taxibusje.

Huug was meer dan 30 jaar bij de vrijwillige brandweer. Al vele jaren fotografeert hij mensen en festiviteiten in Hekelingen en onderhoudt daarnaast nog een aantal tuinen van dorpsgenoten. Willy zong 25 jaar in het zangkoor van de Gereformeerde Gemeente, zwemt nog elke week en gaat wekelijks bingoën en klaverjassen. Om het brein actief te houden, speelt het paar samen met Willy's zus twee keer per week spelletjes. Tijdens vakanties werd vroeger gekampeerd. Na een Rijnreisje ter gelegenheid van hun 25-jarig huwelijk, werd overgeschakeld op verblijven in huisjes en hotels en veranderde ook de reisbestemmingen. Het paar bezocht onder andere twee keer Australië en ging op vakantie naar IJsland en Amerika.
Geven en nemen, maar ook elkaar vrijlaten is volgens Willy en Huug de leidraad voor hun al zo lange en goede huwelijksband. Op hun trouwdag werd het paar verrast met een serenade door TOGIDO en in het weekend werd het diamanten huwelijksfeest uitgebreid met familie en vrienden gevierd.