Minder klachten, maar afhandeling duurt lang

Inwoners van Nissewaard klaagden in 2018 aanzienlijk minder vaak over hun gemeente dan het jaar daarvoor. Schriftelijk en via de spreekuren ontving de gemeentelijke ombudsman 58 klachten. Dat is ruim 20% minder dan in 2017 (73 klachten).

Ondanks deze daling vraagt ombudsman Anne Mieke Zwaneveld het college van burgemeester en wethouders extra alert te zijn op de afwikkelingsduur van de klachten. Te vaak werden de wettelijke termijnen voor klachtbehandeling in 2018 niet gehaald.
In het vandaag gepubliceerde jaarverslag 2018 over de gemeente Nissewaard wordt een aantal voorbeelden van klachten gegeven. Opvallend is het aantal klachten m.b.t. het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart en het nieuwe afvalinzamelingsbeleid. Hier ging het vooral over de plaats van de containers, maar ook over de gebrekkige communicatie. Maar er is ook lof. Toen de ombudsman een dreigende huisuitzetting aankaartte, werd er direct gereageerd en is ontruiming voorkomen. Het rapport is in te zien via www.ombudsmannissewaard.nl