Kinderkookcafé

In Café Zinnig gaan kinderen op woensdag 17 juli aan de slag met het maken van creatieve recepten. Koekjes, taartjes, cocktails, traktaties en andere lekkernijen worden onder leiding van de kok in een handomdraai gemaakt. Natuurlijk mogen de kinderen dit lekkers meenemen naar huis. Deze middag in de Boekenberg is van 14.30 tot 15.30 uur. Kosten € 2,00 p.p. Kaarten zijn verkrijgbaar via de servicebalie en www.deboekenberg.nl

Vakantie

De vrijwilligers van de bewonersgroep Waterland hebben vakantie! Daarom is het Poorthuis aan het Karperveen 155 tussen 3 juli en 27 augustus gesloten op de dinsdagmiddag. Dinsdag 3 september staan zij van 13.00-15.00 uur weer voor u klaar.

In de vakantie gaan Het 'bakkie liefde' (koffieochtend) op maandagmorgen van 10.00-12.00 uur en het Repair Café Waterland (elke maandagmiddag van 13.00-15.00 uur in de oneven weken) gewoon door! U bent dan welkom op het Poorthuis aan het Karperveen 155.

De bewonersgroep Waterland wenst iedereen een fijne vakantie!

Repair Café

Donderdagmiddag 11 juli is het Repair Café Spijkenisse geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur voor het gratis repareren van uw huishoudelijke apparaten, alleen de gebruikte onderdelen moet u betalen. Is de reparatie naar uw wens uitgevoerd dan graag een donatie in het spaarvarken.

U kunt het Repair Café vinden in Wijkcentrum De Hoek aan de Zwanenhoek nr. 86 A in Spijkenisse.

Zomerse Barbecue

Restaurant de Meibloem organiseert weer de jaarlijkse barbecue. U wordt ontvangen met een zomers welkomstdrankje met daarbij een heerlijk hapje. Aansluitend wordt er een voorgerecht geserveerd. En dan staat er een barbecue buffet voor u klaar compleet met salades, stokbrood en het vlees wordt klaar gemaakt waar u bij staat. Natuurlijk mag een zomers dessert niet ontbreken en dat maakt de avond compleet.
Datum: Woensdag 24 juli
Tijd: 17:00 – 19:00 uur
Locatie: Ontmoetingsruimte Mei
Prijs: € 10,50 met SWO pas, € 12,50 zonder pas

Zonnebloem schilderen

Zonnebloemen maken de zomer compleet! Vrijdagmiddag 26 juli geeft Bram van Baalen een zomerworkshop schilderen in zijn Studio&Galerie op de Voorstraat in Spijkenisse. Je laat je inspireren door diverse opstellingen met zonnebloemen. Bram geeft een inleiding op het onderwerp, waarna je aan de slag gaat. De workshop begint om 13.30 uur en kost 30 euro, alle materiaal, koffie, thee, glaasje wijn of fris inbegrepen. Rond 16.30 uur ga je met een zomers schilderij naar huis! Heb je interesse en wil je je opgeven? Bel Bram (06-21422743) of mail: bramada120@upcmail.nl.

NAH barbecue

Op woensdag 21 augustus organiseert het NAH Trefpunt van 16.00 tot 19.30 uur een barbecue voor alle NAH lotgenoten en mantelzorgers in wijkcentrum 't Centrum. De eigen bijdrage voor dit evenement is € 5,00 per deelnemer. Dit is inclusief alle drankjes, salades, brood en alles van de BBQ. Graag aanmelden en betaling te voldoen vóór 15 augustus. Aanmelden kan via het emailadres: info@nahtrefpuntvoorneputten.nl óf tijdens een van de bijeenkomsten óf via het contactformulier op de website. Eventuele allergieën graag erbij vermelden.

Geervlietse kunstmiddag

Op zondagmiddag 21 juli wordt in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet een intrigerende vraag aan de orde gesteld : 'Hoe komt een kunstenaar tot zijn persoonlijke keuzes?' Tijdens de eerste Geervlietse Kunstmiddag staat het werk van Bram van Baalen centraal. Te midden van zijn schilderijen vertelt Bram over de keuzes die hij tijdens het scheppingsproces maakt. Hij vergelijkt het schilderen met het componeren van muziek. Zijn uitleg wordt afgewisseld met bijpassende muziek en poëzie. Tijdens deze middag wordt een bescheiden expositie geopend die eveneens als titel heeft gekregen : Persoonlijke Keuzes. De middag wordt afgesloten met een high beer/high bubbles. Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Uw gift (min. 5 €) voor het onderhoud aan de kerk is van harte welkom. Aanvang kunstmiddag : 14.00 uur. Kerk open : 13.00 uur.