Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Bewoners willen speeltuin, geen plantenbak

Spijkenisse - Bewoners rond het speelplein tussen de Hogeweg, Ouverturelaan, Parkweg en Gitaarstraat zijn in de pen geklommen richting de gemeente.

Zij vragen de wethouder met klem om de voorgenomen plannen tot verwijdering van de speeltoestellen direct in heroverweging te willen nemen.

Plantenbakken
De bewoners kwamen er achter dat de gemeente van plan is om het speelplein achter de woningen aan te pakken. Er liepen aannemers op het plein, die hen vertelden dat de speelvoorzieningen weggehaald zouden worden en dat er een plantenbak voor terug zou komen.

Sociale functie
Die mededeling viel de bewoners rauw op het dak, gezien de sociale functie die de speelplaats voor de buurt heeft. Terwijl de kinderen buiten spelen, staan ouders met elkaar te praten maar houden ook de omgeving in de gaten. De bewoners zijn bang dat door de plannen met de plantenbakken, de gezelligheid in de buurt teniet gedaan wordt.

Andere speellocatie geen optie
Vooral de mensen met kinderen zijn niet blij met de huidige ontwikkelingen omdat er nu een speelmogelijkheid voor de kinderen komt te vervallen. Kinderen moeten in het vervolg de Ouverturelaan oversteken en via allerlei zijstraten naar de speelruimte aan de Dallelaan-Allainweg lopen. Dit is voor de ouders echter geen optie, mede gezien de snelheid van het verkeer op de Ouverturelaan.

Bewoners niet gehoord
In de nota speelruimtebeleid 2010-2019 van de gemeente staat dat de speelruimte moet aansluiten bij de wensen en behoeften van de bewoners. 'Wij zijn echter helemaal niet benaderd', geven de bewoners aan. 'Ook de jongeren in de buurt zijn niet benaderd om te achterhalen waar zij behoefte aan hebben. In het speelruimtebeleid staat echter dat er onder de jongeren een enquĂȘte gehouden zou worden.'

Klacht
De bewoners vragen zich af waar de beslissing om de speeltoestellen te vervangen door plantenbakken op gebaseerd is en hebben bij wethouder Mijnans een klacht ingediend. 'We gaan ervan uit dat bij de behandeling hiervan de voorgenomen werkzaamheden op vermeldde locatie met onmiddellijke ingang worden stilgelegd of aangepast op een door de ons gewenste wijze', zo schrijven ze aan de wethouder.

Reactie wethouder
De redactie van Groot Nissewaard heeft de wethouder gevraagd om een reactie, maar die was nog niet ontvangen op het moment dat deze krant naar de drukker ging. U kunt de reactie lezen op www.grootnissewaard.nl