Serenade zingt Folksongs

Op zaterdag 25 mei vindt in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet een romantisch avondconcert plaats dat gegeven zal worden door het Vocaal Ensemble 'Serenade' onder leiding van Mariët Kaasschieter. Het thema van dit concert is 'Folksongs around the World'. Op het programma staan volksliedbewerkingen van o.a. Brahms, Vaughan Williams (5 English Folksongs) , Janaçek en Tormis. Het belooft een luchtige en toegankelijke avond te worden! Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Uw gift (min. € 5,00) voor het onderhoud van de kerk is van harte welkom. Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur is de kerk open. Koffie, thee en fris staan dan klaar, met een traktatie erbij.

Motortoertocht voor goed doel

Op zaterdag 15 juni wordt de jaarlijkse motor toertocht gehouden, georganiseerd door Lionsclub De Bernisse. De route start in Simonshaven en eindigd in Geervliet. De tocht is ongeveer 200 km, verdeeld over vier delen van zo'n 50 km.

Er wordt gereden voor een goed doel; dit jaar is dat het reviseren van de motorfietsen in Ghana die gebruikt worden door lokale artsen.

Meer info en/of inschrijven op: www.lionsdebernisse.nl/motor-toertocht

Vrijwilliger gezocht

Stichting De Nieuwe Brug zoekt vrijwilligers die elke maandagavond 1 uur tijdens de zwemactiviteit 1 op 1 begeleiding willen geven aan mensen met een verstandelijke of verstandelijk/lichamelijke beperking. Vrijwilligerswerk is echter niet vrijblijvend. De deelnemers rekenen op je komst! De organisatie moet er van op aan kunnen dat je er echt wekelijks bij bent. De zwemactiviteit vindt plaats in het Rivierabad in Spijkenisse. Vanaf 16 jaar ben je van harte welkom. Informatie: gre.wiechmann@gmail.com of ledenadministratie@denieuwebrug.com

Orgelconcert

Op vrijdag 17 mei vindt in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet een orgelconcert plaats dat gegeven wordt door de bekende organist en componist Jan Peter Teeuw. Op het programma staan werken van o.a. K.J. Mulder, G. Gherardeschi, J. Lefébure-Wély, R. Schumann (Vier Skizzen) en improvisaties van de concertgever. Jan Peter zal beide in de kerk aanwezige orgels bespelen en de programma-onderdelen persoonlijk toelichten. Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Aanvang 20.00 uur.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten op www.grootnissewaard.nl Tips zijn altijd welkom bij de redactie. Mail ze naar redactie@grootnissewaard.nl