Augusta Peaux Festival

Op zondag 18 februari organiseert LiteRAR het 3de Augusta Peaux Festival in het witte kerkje van Simonshaven. U bent welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard verricht de officiële opening.
Er is proza, poëzie (onder wie Jana Beranová) en muziek.

Mario Molegraaf, de biograaf van Augusta Peaux houdt een lezing.

Na afloop is iedereen welkom in het geboortehuis van Augusta Peaux aan de Ring 42 aldaar.

Karaoke

Op donderdagmiddag 15 februari organiseert de Seniorenvereniging Bernisse een inloopmiddag in De Nieuwe Sluis, Stationsweg 24a, in Heenvliet,

Een middag gezellig met elkaar karaoke zingen. Doet u mee?

U bent van harte welkom. De middag begint om 14.00 uur. Zaal open om 13.30 uur. Toegang is gratis.

Alzheimer Café

In het Alzheimer Cafe Spijkenisse is op 20 februari Jeroen van Duijl, psycholoog bij de Argos Zorggroep te gast.

Hij zal uitleg geven met welke gevolgen en veranderingen de mantelzorger te maken krijgt als de cliënt definitief is opgenomen in het verpleeghuis. Hoe wordt de nieuwe rol van de mantelzorger? Is er aandacht en begeleiding voor de mantelzorger? Waar kunnen ze terecht met hun vragen? Welke gevoelens spelen een rol?
Uiteraard is er ook volop gelegenheid voor u om vragen te stellen. Het Alzheimer Café staat open voor iedereen die belangstelling heeft. Locatie is de ontmoetingsruimte "Mei", Winston Churchilllaan 31, 3202 GL Spijkenisse. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang voor het Alzheimer Café is gratis.

Dartmarathon

Op 30 en 31 maart vindt de 10e 24 uurs dartmarathon plaats, dit keer in het Dorpshuis Hekelingen. Dit dartevenement is één van de grootsten van deze regio. 80 darters gaan proberen om in 24 uur zoveel mogelijk geld bij elkaar te gooien voor het goede doel. Vrijdag 30 maart om 19.00 uur zullen de eerste pijlen richting het bord worden gegooid. Op zaterdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur zullen de finales worden gespeeld en is er een loterij met vele mooie prijzen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de deelnemers te steunen. Toegang voor bezoekers is gratis. Dorpshuis Hekelingen Lede 13.

Nieuwe leden expositie

Op 17 februari om 16.00 uur wordt bij Galerie Regio Art Rijnmond de expositie geopend van vier nieuwe leden. Bram v. Baalen, Inger Steyn, Margreeth Kersbergen en Mieke Borgdorff presenteren zichzelf en hun werk tijdens deze expositie die tot 17 maart te bekijken is. Galerie Regio Art Rijnmond is gevestigd aan het Noordeinde 7 in Spijkenisse.

Computercursus

De computerclub Nissewaard leert iedereen de fijne kneepjes van het computervak. Maar ook uw niet goed functionerende laptop, iPhone of iPad kan opnieuw geprogrammeerd worden of gerepareerd.
U bent op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur welkom bij Wijkgroep de Akkers. De kosten van de cursus bedragen € 10,00 per maand.

Bel voor meer info op dinsdag en donderdag van 10.00 - 16.00 uur naar 0181 – 643249 of stuur een mailtje: stichtingwijkgroepdeakkers@gmail.com

Valentijn

Valentijnsdag komt er weer aan!
Op die dag, woensdag 14 februari, zijn vrijwilligers van de bewonersgroep Waterland aanwezig op het winkelplein Waterland.

Kinderen kunnen hun hart ophalen door voor hun Valentijn wat moois te maken. De actie is van 11.00-16.00 uur.

Bewoners met vragen over de wijk of met iets dat op hun hart ligt zijn welkom: de vrijwilligers van de bewonersgroep Waterland hebben hier vast een antwoord op! Zij hopen u te zien.