De basketbalsters van The Hurricanes hebben door de nederlaag tegen Zwijndrecht de tweede plaats niet kunnen vasthouden. Foto PdeJ
De basketbalsters van The Hurricanes hebben door de nederlaag tegen Zwijndrecht de tweede plaats niet kunnen vasthouden. Foto PdeJ Foto: Peter de Jong

Basketbalsters The Hurricanes hebben off-day

Spijkenisse- De basketbalsters van The Hurricanes hebben zichzelf danig tekort gedaan door in Den Oert met 44-54 (15-14, 11-8 (26-22), 10-20, 8-12) te verliezen van Zwijndrecht. Het team van Anita Smeins is in de derde klasse A gezakt naar de derde plaats.

'De nederlaag is een grote tegenvaller na een slechte wedstrijd', erkende de coach van The Hurricanes de off-day van haar team. 'Zwijndrecht was beter, had twee goede speelsters die elkaar blindelings vonden. Wij hadden teveel schijven nodig en waren onzorgvuldig in de afwerking. En dat terwijl we bij rust nog met 26-22 voor stonden.' The Hurricanes moest het echter wel stellen zonder de ervaren gangmakers Weronica Sawko en Sandra Lewis. 'Ellen (Kruithof, DR) moest in alle opzichten de kar trekken, maar dat was toch teveel van het goede.' Anita Smeins hield Ellen Kruithof in het derde kwart op de bank, waarvan Zwijndrecht gretig profiteerde. 'We hebben het in de derde periode verloren.' Brenda Steegman incasseerde in het laatste kwart haar vijfde p-tje.
The Hurricanes: Brenda Steegman (7 pnt.), Cora Kruithof, Carina Sametini (2 pnt.), Denise Goedhart (6 pnt.), Marloes Steens (6 pnt.), Ellen Kruithof (22 pnt.), Nathalie Popken (1 pnt.), Carmen Renten, Annet Kole.