Afbeelding

Lokaal verkiezingsdebat op De Ring van Putten

Verkiezingen 326 keer gelezen

Spijkenisse - Het wordt een traditie. Als er verkiezingen zijn, organiseert De Ring van Putten een verkiezingsdebat. Vorig jaar waren de deelnemers (kandidaat-)kamerleden voor de Tweede Kamer. Op woensdag 21 februari van 10.00 tot 12.00 uur zijn natuurlijk de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezing aan de beurt. Alle partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nissewaard deelnemen, hebben positief gereageerd op de uitnodiging, maar helaas lukt het de PVV niet om een vertegenwoordiger te sturen. Deze interessante nieuwkomer in de gemeente heeft al afspraken staan deze ochtend. Alle andere partijen zijn wel aanwezig.

Net als vorig jaar staat het debat onder leiding van Ferdinand Fransen, hoofd Communicatie van de Gemeente Nissewaard.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart is dit een mooi podium voor de partijen om hun standpunten over allerlei zaken die de  leerlingen naar voren brengen duidelijk te verwoorden.

Het debat zal worden bijgewoond door de leerlingen van 4 atheneum en 4 havo. De Ring van Putten wil  dat de politiek zo dichter bij de leerlingen komt. Behalve toeschouwer zullen zij de politici met pittige stellingen het vuur aan de schenen leggen. Onderwerpen die zeker de revue zullen passeren, zijn de recreatiemogelijkheden voor de jeugd tussen 14 en 18 jaar, het stadscentrum en inspraak door jongeren. Naar aanleiding van de stellingen zullen de kandidaten ook met elkaar in discussie gaan.

Naast het debat geven de plaatselijke politieke partijen acte de présence op de verkiezingsmarkt in de hal van de school. Ook doet De Ring mee aan de scholierenverkiezingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant